Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider PNL, declarație ULUITOARE: 'Dacă nu ne umflă DNA-UL, aia e. Punem de o cooperativă'

lider

Vicepreședintele PNL Suceava, Vasile Tofan, fostul primar din Falticeni, sâmbătă, în ședința în care Gheorghe Flutur a fost reconfirmat lider al PNL Suceava. Tofan le-a vorbit celor aproape 1 000 de liberali prezenți, cu sufletul, și a reușit pe un ton glumeț să spună cele mai mari adevăruri din PNL, scrie newsbucovina.ro.

Printre altele: ”Dar cine e președinte la Sibiu? Cum, nu știi? Doamna Raluca. Fată finuță, damă de salon, mănușă ne vine. Au spus ai noștri bravi bărbați: Punem de o cooperativă și dacă nu ne umflă DNA-ul până la vară aia e!”.

Franța, mișcare SURPRINZĂTOARE în România: Trimite un ambasador expert în combaterea corupției

Redăm, în continuare, disursul lui Vasile Tofan, video:

“O să vă vorbesc, dragilor, cu surtucul pe mine, că-i cam frig aicea. Ce am a vă spune, o să ies un pic din tipicul vorbelor spuse până acum. Am participat la multe adunări din astea, de alegeri generale, din 90 până acuma și una dintre întrebările pe care ți-o puneau colegii când îi chemai la o adunare de felul ăsta era Domnule, dar de la București cine vine? Și îi spuneai că vine cutare, cutare… Ei, dacă vine cutare, vin. Astăzi, de la București nu prea mai are cine veni.  Din păcate. A venit domnul Predoiu și îl salut și îi spun Bine ai venit, dragă Cătăline.

Dragilor, am avut noi ceea ce se numește dreapta românească și PNL, nu știu, soarta, neșansa ca la fiecare sfârșit de episod cu reușită să dăm cu oiștea în gard și să terminăm partidul dar și pe liderii săi. Să o ia unul într-o parte și unul în alta.

Vă îndemn la un exercițiu de memorie. Aduceți-vă aminte de prima izbîndă din 1996. Ne chemam CDR. Și noi făceam parte de acolo. Eram vioara a doua, dar eram. La sfîrșitul episodului,mai marii noștri de atunci,  fostul președinte a spus că l-a învins sistemul și s-a dus acasă, iar celălalt, fostul prim-ministru, Victor Ciorbea, s-a făcut avocat al poporului, dar este în slujba diavolului, a socialiștilor.

Mai mult, să vedeți că am reușit să ne strângem iară peste ceva vreme. În 2004 ne-am spus Alianța D.A. și iar am câștigat. Nu prea îi convinea lui conu Traian ordinea asta’: PNL-PD. Și atunci ce a zis? Ia să vedem PDL. Și am pedelit-o olaecă, printre care și eu , și spășit vă spun și nu știu dacă am făcut bine sau rău. Dar la final, conu’ Traian a zis că Eu când ies la pensie, mă duc cu nepoții. Nu s-a ținut de cuvânt.  O înjghebat un partiduleț acolo cu care mai mult încurcă decât limpezește apele politichiei dâmbovițene. Celălat, și din păcate, e mai dureros, fostul nostru președinte de partid, de succes, Călin Popescu Tăriceanu, expert în matrimoniale!  Ce a făcut?Și-a făcut un partiduleț și îi slujește pe cine? Tot pe socialiști! Halal noroc am avut! Am mai sunat o dată adunarea și ne-am spus cum ne-am spus și nu ne-am hotărât care de pe brazdă și care de pe mal.  Ne-am certat o bucată de vreme și Izbânda a fost numai pe jumătate că am ajuns numai la Cotroceni, la Palatul Victoria n-am mai reușit. Necaz mare.

După ce am câștigat președenția a rămas partidul fără conducător. Atunci, mai marii noștri s-au adunat în fața șefului și au spus: Jawohl herr president, domnișoara Alina, fată cuminte, inteligentă, tînără. Noi, vajnici bărbați o să o apărăm, nu cumva să-i fure Liviu sandvişul sau Victoraș să-i copie temele. Ba mai mult, dacă o puneți pe Alina, mergem și la cumetrie. Am rămas cu cumetria. Politică de cumetrie. Știti cine o spus. După ce s-a întîmplat în toamnă, Alina s-a dus acasă. Iar s-au adunat mai marii noștri de la București. Au zis Măi, fraților, ce facem? Cum ce facem? De data asta la Cotroceni era lumina stinsă. S-au adunat și a zis unul dintre dânșii, nici nu contează cine, știți fraților filiala cu cele mai bune rezultate  la generale? Pînă să răspundă, tot el dă răspunsul: SibiuDar cine e președinte la Sibiu? Cum, nu știi? Doamna Raluca. Fată finuță, damă de salon. Au spus ai noștri bravi bărbați: punem de o cooperativă și dacă dă Dumnezeu și nu ne umflă DNA-ul până la vară, aia e”.

Liviu Dragnea a decis: omul lui Băsescu îi ia locul Olguței Vasilescu

Dragilor, mai în glumă mai în serios, dar asta e situația în care suntem astăzi. Întrecerea asta falsă din decursul timpului dintre PNL și PDL a fost ca o întrecere între schiopi și între surzi. Întrecere în urma căreia era să muțim cu toții. Și ca să nu muțim cred că a venit vremea să facem ceva și, să nu se supere domnul Predoiu!  Dragilor, nici nu avem și nici nu mai este vremea liderului providențial. Singura șansă ca partidul să iasă din situația în care e acuma e o mână de 20-30 de bărbați cu scaun la cap, care mai vor ceva de la viață și de la PNL și să ia lucrurile de la capăt.

Aici, la Suceava, lucrurile stau mai bine decât în restul țării. Cel puțin la alegerile din vară lucrurile au mers șnur. Oarecum supărat și pe bună dreptate, Gheorghe Flutur avea dreptate să fie supărat, că la alegerile din toamnă socoteala nu prea a ieșit. Domnule, ce naiba nu am făcut? Am fost locomotivă, am tras! Într-adevăr, în vară Flutur a fost locomotivă care a dus după dânsa toate vagoanele.  Și în toamnă a fost locomotivă, numai că nu a fost cea care să tragă. Era cea care împingea și împingea din spate 2 vagoane în care parte din călători nu aveau bilet. Și cei din gară și de pe peron s-au prins.

O să spuneți, bine-bine, ai tu ceva pe suflet. Se poate…Până la urmă toți ajungem niște foști. Alegerile astea de azi de la Suceava, nu au cum să producă nicio surpriză. Nu că nu s-ar putea sau că nu-i momentul, ci pur și simplu vine să statueaze sau să omologheze o situație de fapt.  O fi consensuală, domnule Predoiu, o fi amicală, o fi naturală,  dar liberală vă spun eu sigur nu-i. Liberală era dacă oricare din sală ar fi spus eu azi vreau să fiu de la cutare până  cutare. E bună așa alegerea  asta de azi pe bonuri cum a fost ea făcută. Am primit fiecare când am intrat aici și trebuie să recunosc că și eu sunt scris pe un bilețel acolo. Nu că n-am vrut să fiu în rând cu lumea,dar nu prea aveau pe cine să pună la cultură și atunci candidez eu. Mulțumesc!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.