Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider PNL: Ordonanța prin care angajaţii trebuie să renegocieze salariile angajaţilor, 'anticonstituțională'

PNL

Prim-vicepreşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, a criticat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, OUG 82/2017 adoptată recent de Guvern, prin care angajaţii trebuie să renegocieze salariile angajaţilor în perioada 20 noiembrie - 20 decembrie, spunând că este "anticonstituţională", informează agerpres.ro

"Ordonanţa 82/2017 a fost dată pe şest. Cum să vii cu o ordonanţă ca aceasta, care din punctul meu de vedere este anticonstituţională, pentru că ea practic îţi blochează patru legi, ţi le anulează, ţi le amputează, cum vreţi să îi spuneţi, prin care tu vrei să forţezi brutul, salariul brut pe economie? Neputând să intri în contractele colective, te duci şi ameninţi oamenii de afaceri şi le spui: dacă nu renegociaţi într-o lună de zile, de la 20 noiembrie la 20 decembrie, vă dau amendă 10.000 lei, cel puţin", a spus Dolha. 

Liderul liberal judeţean a adăugat că angajatorii sunt îngrădiţi de lipsa predictibilităţii fiscale şi există pericolul ca migraţia forţei de muncă să ia amploare. 

"Astăzi, în România este o criză acută de locuri de muncă. Dacă ai o forţă de muncă calificată, o ţii, îi dai salarizare, că altfel îţi pleacă mâine. Cum să mai renegociezi ceva, când ai sabia Guvernului deasupra capului, în condiţii de predictibilitate zero, în condiţiile în care singurul lucru pe care l-a făcut actualul Guvern a fost să pună laţul tuturor acestor angajatori şi a spus: scoateţi bani pentru ţară? Aşa, într-o jumătate de an, închidem ţara asta şi pe urmă să guverneze. Nu ştiu unde o să fie românii în perioada aceea", a afirmat Dolha.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.