Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider CJ răbufnește și îi cere ajutorul lui Liviu Dragnea

psd

Blocajul administrativ, controalele și supracontroalele din administrație, dar și faptul că investițiile sunt extreme de întârziate l-au determinat pe președintele CJ Bistrita-Nasaud să critice dur ceea ce se întâmplă acum în România, subliniind teama tuturor de a semna acte care ar putea duce la deblocarea sistemului, potrivit presei locale.

"I-aș ruga pe toți cei care veghează, și este corect să vegheze la respectarea legii și la buna drămuire și cheltuire a banului public, să se gândescă că tot o lege reglementează ca noi, cei care lucrăm în administrație, să cheltuim banii într-un an bugetar.

Noi, dacă primim banii la sfârșitul lui aprilie, terminăm achizițiile în septembrie și o să asfaltăm când ninge, de Crăciun. Nu am nicio problemă ca lucrurile să fie controlate, dar să se gândească că trebuie să mai facem și ceva între timp. Este și un număr mare de primari aici și am fost foarte bucuroși când, în bugetul adoptat în septembrie s-au alocat sume importante pentru dezvoltarea comunităților însă nu suntem la fel de bucuroși că suntem la finalul lui aprilie și încă nu am reușit să primim banii și cineva nu dă Ok.

Poate ați putea propune la nivelul guvernului să repartizați pe cineva de la Curtea de Conturi, pe cineva de la Parchet, la Consiliul Județean, eu pun un birou la dispoziție, să ne dea un aviz și să putem merge mai departe pentru că este foarte greu să faci performanță sau să accesezi fonduri europene" – a cerut președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, ministrului Liviu Dragnea,

Radu Moldovan a spus totodată că România este aproape blocată "pentru că nu își mai asumă nimeni nimic și e foarte greu să faci administrație în aceste condiții".

El a recunoscut că toți cei care greșesc trebuie să plătească, toți cei care fură trebuie pedepsiți, dar nu trebuie pedepsită dezvoltarea României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.