Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lideri marcanți ai Al-Qaida, uciși de Statele Unite

al qaida

Faruq al-Qahtani şi Bilal al-Utabi, doi lideri  Al-Qaida foarte importanţi, au fost omorâţi într-un raid american cu drone care a avut loc în zona de nord-est a Afganistanului.

"Cei doi şi un al treilea membru al organizaţiei au fost ucişi într-un atac aerian al coaliţiei (…) în provincia Kunar," se anunţă într-un comunicat al agenţiei afgane de spionaj, care mai precizează că "Atacul a fost efectuat în coordonare cu NDS".

Liviu Dragnea, ATAC la PNL: Sunt specialiști în hoție. O să plătească pentru asta / VIDEO

Washingtonul a comunicat că atacul aerian au avut loc duminică şi l-a vizat pe Faruq al-Qahtani, emirul Al-Qaida pentru zona de nord-est a Afganistanului, dar şi pe adjunctul acestuia, Bilal al-Utabi, relatează cotidianul Daily Mail, citat de Mediafax

Oficialii americani au declarat că mai multe rachete de tip Hellfire au fost lansate în direcţia unor clădiri unde se presupune că se aflau cei doi lideri Al-Qaida, afirmând că acesta a fost cel mai semnificativ atac la adresa conducerii organizaţiei teroriste din ultimii ani.

Qahtani opera în Afganistan din 2009 şi a fost responsabil pentru organizarea mai multor atacuri asupra trupelor coaliţiei din acestă ţară

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.