Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii Jobbik la Gheorgheni: România se unește cu Moldova și se va federaliza

moldova miting

România se va uni cu Republica Moldova, dar acest proces va fi însoţit de o federalizare a României, a declarat vicepreședintele Jobbik (Ungaria), Szávay István.

Potrivit acestuia, unirea României cu Republica Moldova într-un viitor apropiat ar trebui să creeze premisele federalizării statului român, însemnând și "o oportunitate" pentru o mai bună reprezentare a maghiarilor la nivel regional, informează Mediafax.

"Sunt sigur că peste cinci, zece, 15 ani România se va uni cu Moldova, toate semnele și procesele indică acest lucru. Mulți spun că este un pericol pentru populația maghiară de aici, deoarece s-ar diminua numeric reprezentarea în Parlamentul de la București, dar asta este o alta temă. Noi credem că ascunde o posibilitate, diplomația maghiară și politica națională trebuie să fie pregătite pentru această mare unire, care trebuie să ducă la o federalizare de un anumit nivel a României”.

O asemenea federalizare “nu înseamnă că va fi egală cu o autonomie sau cu autodeterminarea, dar va fi mai ușor ca maghiarii să fie mai bine reprezentați cel putin la nivel regional”, a declarat, vineri, vicepreședintele partidului radical Jobbik, Szávay István, la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal, desfăşurată la Gheorgheni.

La dezbaterea având ca temă "Oportunitățile și șansele de supraviețuire ale maghiarilor într-o Europă în schimbare" a participat și președintele Jobbik, Vona Gábor, care a anunțat, încă din debutul discursului său, că va "lăsa ștacheta mai jos” în privința declarațiilor, pentru că "și așa Jobbik este catalogat ca partid extremist și asociat cu Noua Dreaptă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.