Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii mondiali reacționează după tragedia de la Barcelona: Mesaj dur al lui Donald Trump în urma atacului terorist din orașul catalan

Donald Trump nebun

Principalele instituţii ale Uniunii Europene, preşedintele american Donald Trump, dar şi sportivi şi cluburi sportive din Spania şi-au exprimat joi solidaritatea cu victimele atentatului terorist din Barcelona (nord-estul Spaniei), soldat cu cel puţin 13 morţi şi 50 de răniţi, potrivit autorităţilor regionale din Catalonia, informează EFE.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi-a exprimat într-un comunicat de presă "profunda tristeţe şi îngrijorare" după acest atac şi a transmis "cele mai sincere condoleanţe familiilor şi rudelor victimelor", dar şi şefului guvernului spaniol, Mariano Rajoy.

Citește și: SUA anunță apocalipsa pentru teroriști, după atentatul de la Barcelona: Mesaj de susținere pentru Spania

"Vreau să menţionez în mod special persoanele eroice care au oferit primul ajutor, alergând în direcţia pericolului pentru a-i ajuta pe alţii, dar şi forţele de securitate care acţionează pentru a proteja populaţia", a mai spus Juncker, care a adăugat că executivul european "rămâne la dispoziţia autorităţilor (spaniole) pentru orice fel de sprijin sau asistenţă de care acestea au nevoie". "Acest atac laş a fost comis în mod deliberat împotriva celor care vor să se bucure de viaţă şi să-şi petreacă timpul cu rudele şi prietenii. Nu ne vom lăsa intimidaţi de barbarii ca acestea", a concluzionat el.

În aceeaşi linie, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a scris în limba spaniolă pe contul său de Twitter: "Toată Europa este alături de Barcelona. Gândurile noastre sunt cu victimele şi cu toţi cei afectaţi de acest atentat laş".

Citește și: Dezvăluiri ȘOCANTE: Poliția din Barcelona ar fi fost AVERTIZATĂ acum două luni în privința atentatului

"Solidaritatea mea cu victimele atentatului terorist din Barcelona. Sprijin total pentru autorităţi. Întreaga UE unită în apărarea păcii", a scris tot în limba spaniolă, pe contul său de Twitter, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, potrivit Agerpres.

"Statele Unite condamnă atacul terorist din Barcelona, Spania, şi vor face tot ceea ce este necesar pentru a ajuta. Fiţi tari & puternici, vă iubim!", a postat şi liderul de la Casa Albă pe contul său de Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.