Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii NATO, mesaj ferm despre corupţie. Avertisment şi pentru instituţiile de forţă

www.cmawebline.org
corruption coruptie

Summitul NATO de la Varşovia s-a încheiat sâmbătă, 9 iulie. Şefii de stat şi de guvern prezenţi la summit au publicat o declaraţie comună cu privire la principalele decizii luate în capitala Poloniei.

Structurată pe 139 de puncte, declaraţia comună prevede şi obiectivele legate de ţara noastră (punctul 41), dar şi o declaraţie interesantă cu privire la corupţie. Punctul 130 menţionează corupţia ca o ameninţare la adresa securităţii, iar combaterea ei reprezintă o prioritate pentru NATO, aliaţi şi parteneri. La acelaşi punct se menţionează şi nevoia unor instituţii din domeniul apărării care să funcţioneze pe principiile transparenţei şi controlului democratic. În România, vizate ar fi atât Armata, cât şi serviciile.

Vezi şi: Summitul NATO, la final. Iohannis anunţă ce a obţinut România/ UPDATE

"Corupţia şi proasta guvernare sunt provocări de securitate care subminează democraţia, statul de drept şi dezvoltarea economică. Importanţa implementării măsurilor care îmbunătăţesc integritatea, anticorupţia şi buna guvernare se aplică la nivelul NATO, al alianţilor, dar şi partenerilor. Pentru a continua munca noastră în acest domeniu, astăzi susţinem o nouă Politică NATO de consolidare a integrităţii, care reafirmă convingerea noastră că instituţiile de apărare transparenţe, care pot fi trase la răspundere, sub control democratic, sunt fundamentul stabilităţii în zono Euro-Atlantică şi sunt esenţiale pentru cooperarea internaţională în domeniul securităţii", se arată în declaraţia comună a şefilor de state şi de guverne din cadrul NATO.

Vezi AICI declaraţia completă!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.