Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii PNL au pârât Guvernul Grindeanu la FMI

pnl fmi

O delegație a Fondului Monetar Internațional, condusă de Reza Baqir, șeful Misiunii FMI pentru România și Bulgaria, s-a întâlnit astăzi, la sediul central al Partidului Național Liberal, cu lideri ai formațiunii liberale.

Din partea PNL au participat la întrevedere Raluca Turcan - președinte, Cătălin Predoiu, prim-vicepreședinte, senatorul Florin Cîţu - vicepreședinte Comisia Buget Finanțe la Senat și Andreea Paul. La întâlnire au mai participat reprezentantul României la FMI, Cezar Boțel, șiAlejandro Hajdenberg, reprezentantul regional al FMI pentru România și Bulgaria.

Vezi şi: Bătălie pentru putere în USR. Cum se pregăteşte Cioloş să dea o nouă ţeapă. Planul fostului premier

Vezi şi: SURSE - Transferuri masive în Parlament: Tăriceanu racolează de la PNL

Discuțiile au vizat multiple teme, precum actuala construcție bugetară, Fondul Suveran de Investiții și absorbția fondurilor europene.

În cadrul acestor discuții, liderii PNL și-au exprimat îngrijorarea privind supradimensionarea veniturilor bugetare, în special în zona componentei de absorbție a fondurile europene pentru a masca deficitul bugetar. De asemenea, liderii liberali au accentuat faptul că bugetul creionat de PSD-ALDE este unul construit pentru consum și nu pentru investiții, "o structură care în niciun fel nu poate susține pe termen lung creșterea economică".

Preocuparea liderilor PNL s-a manifestat și în zona cheltuielilor fixe din buget, în special pe componenta susținerii nivelelor actuale și viitoare ale salarizării din sectorul public, se arată într-un comunicat remis redacţiei stiripesurse.ro

Discuțiile au atins și subiectul derapajelor din zona justiției, liderii Partidului Național Liberal accentuând "necesitatea eliminării inițiativelor care slăbesc lupta anticorupție, dar și a ordonanțelor care netezesc calea cheltuirii discreționare a banului public".

"Mare parte din îngrijorările liderilor PNL au fost împărtășite și de membrii delegației Fondului Monetar Internațional", se mai arată în comunicatul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.