Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii PNL sunt gata să predea partidul. Negocieri secrete: Cui nu-i convine să plece la Tăriceanu!

pnl

Partidul Național Liberal se află într-o situație foarte proastă. În timp ce mulți din parlamentarii intrați cu chiu cu vai în noul Parlament își negociază deja trecerea în barca Puterii (ALDE și PSD), liderii actuali ai PNL vor să își asigure perpetuarea în fruntea partidului cu orice preț.

Vezi și: NEGOCIERI intense între PSD și ALDE

Vezi și: De ce a întârziat Klaus Iohannis desemnarea unui premier/ ZVON

Surse din cadrul PNL susțin că în aceste zile se negociază predarea partidului către ”tehnocrații lui Cioloș” în fruntea chiar cu Dacian Cioloș. Totul s-ar face sub oblăduirea prezidențială. Prin urmare Dacian Cioloș alături de Vlad Voiculescu și Dragoș Pîslaru ar urma să preia frâiele partidului cu știința și tot concursul actualului lider interimar, Raluca Turcan.

Mișcarea îi deranjează însă foarte rău pe vechii liberali care sunt de părere că ei ar trebui să conducă partidul și că orice negociere ar trebui inițiată și concretizată de ei și nu de foștii pdl-iști. Cei mai mulți din vechii liberali nici nu vor să audă însă de ”Dacian Cioloș și echipa lui de fițoși” și cred că alegerile au fost pierdute în special din cauza atitudinii duplicitare, ambigue și prostești din partea premierului Cioloș.

”Ne-a dus în prăpastie cu viteză și acum are tupeul să vrea în partid? E o mojicie ce vrea să facă Turcan”, susține unul din vicepreședinții din fostul PNL care susține că e cazul ca Partidul Național Liberal să fie condus de un liberal și nu de un fost pdl-ist ”vopsit peste noapte în liberal”.

El este susținut de un șef de filială, tot un vechi liberal. Acesta susține că negocierile inițiate de Raluca Turcan sunt dovada că ”ei i s-a urcat la cap nițel mai mult puterea și o ia pe urmele Alinei cu care nu te-ai mai putut înțelege când a ajuns la vârf și se credea dumnezeul partidului. Cu siguranță își dorește să fie șef în continuare și face aceste negocieri în speranța că la congres lucrurile se vor aranja după dorințele ei sau ale prințului consort”.

De partea lor foștii pdl-iști susțin că ceea ce se întâmplă acum e dovada superiorității lor asupra vechiului PNL care a dovedit că ”habar nu au ce e aia politică în România”. ”Noi am luat puterea și clar nu le-o mai dăm. O să îi tolerăm prin zonă, dar PNL e acum al nostru, este creștin-democrat. Cui nu-i convine să se ducă la Tăriceanu... că tot plâng după el”, a tunat un șef de filială județeană al PNL cu rezultate bune și la locale și la parlamentare.

Deocamdată liderii PNL au convocat ședința Biroului Politic Național, în cadrul căreia vor decide calendarul de acțiuni în Parlament, având în vedere că urmează votul de învestitură al Guvernului Grindeanu. Este de așteptat ca în cadrul ședinței să se ridice și problema negocierilor secrete purtate de conducerea partidului cu premierul Dan Cioloș. La asta se adaugă și nervozitatea acumulată după negocierile secrete eșuate de imediat după rezultatul alegerilor cu Călin Popescu Tăriceanu pentru preluarea PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.