Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii PSD ar trebui să-și facă harakiri

revista presei

Evenimentul Zilei:

Din lecţia lui 16 noiembrie 2014 pot învăţa toate partidele politice nu numai PSD. Din cîte văd eu însă, nu numai PSD nu vrea să înveţe nimic, dar nici PNL, ba chiar nici preşedintele ales, care vorbeşte deja de schimbarea majorităţii parlamentare prin trecerea în luntrea cîştigătorului a unor politicieni şi a unor partide din barca Puterii... Deşi echipa de campanie a PNL se luptă după alegeri – fie şi pentru a obţine noi contracte – să demonstreze că l-au făcut pe Klaus Iohannis un fel de Lady Gaga politică a Facebookului, eu continui să susţin că orice analiză serioasă a scrutinului trebuie să pornească de la axioma Nu Klaus Iohannis a învins, ci Victor Ponta a fost înfrînt.Această axiomă ni se dezvăluie îndeosebi în cazul intrării în joc a reţelelor sociale, a blogurilor, a site-urilor, a  mesajelor schimbate reciproc... Liderii PSD, care n-au înţeles nimic din ceea ce li s-a întîmplat, au tras concluzia c-au pierdut, deoarece n-au dat atenţie Internetului. Ei au lăsat să se înţeleagă că investirea unor sume de bani în campanii pe Internet ar putea rezolva problema... La doar 42 de ani, Victor Ponta a reuşit să fie identificat cu un Dictator bătrîn, eternizat pe scaunul de Conducător. Acest proces a fost rezultatul unei manipulări, evident, dar şi rezultatul întregului comportament de pînă la scrutin al lui Victor Ponta...Oricît ar părea de ciudat, la adîncirea imaginii de Dictator arogant a contribuit și catastrofala prestație a lui Klaus Iohannis între cele două tururi. Agresivitatea lui Victor Ponta, eficientă în cazul confruntărilor cu Traian Băsescu, pusă în balanță, cu defensiva lui Klaus Iohannis, a fost identificată de electorat ca prestația unui Atotputernic al zilei, îmbătat de rezultatul primului tur, față de un biet reprezentant al Opoziției. Acest proces de înfățișare a lui Victor Ponta ca un soi de Mubarak al României membre NATO ar fi fost imposibil dacă Victor Ponta n-ar fi fost șeful PSD, partid identificat de români cu Partidul Unic al Baronilor locali. Victor Ponta plătește cumplitele greșeli de prestație publică nu numai din campanie, dar și dinainte, din anii guvernării. Nu e mai puțin adevărat că Victor Ponta plătește și condiția sa de candidat al PSD. Din acest punct de vedere, în loc să se gîndească la sacrificarea lui Victor Ponta, liderii PSD ar trebui să-și facă harakiri.

Digi24:

PSD va trece în opoziție „cel târziu în primăvară” a declarat senatorul Mircea Geoană, proaspăt exclus din partid. Întrebat când va pierde PSD guvernarea, Mircea Geoană a răspuns tranșant: „Când vrea domnul Iohannis. Pur și simplu. Spun asta cu regret...nu pentru Ponta, pentru guvernarea noastră, pentru că ar fi bine ca PSD să continue să guverneze”. „Apreciez faptul că domnul Iohannis spune că nu primește traseiști și transfugi din partide, dar eu cred că după UDMR vor urma și alte blocuri - fie partide, fie grupuri de parlamentari – care se vor alătura unei noi majorități. Acest lucru este inevitabil. Câștigătorul ia totul”, a adăugat senatorul.

RFI:

Noi controverse privind ţigările electronice: acestea conţin de zece ori mai mulţi agenţi cancerigeni decât ţigaretele obişnuite, potrivit unui studiu comandat de Ministerul Sănătăţii din Japonia, informează publicaţia Daily Mail. Noul studiu contrazice teoriile recente potrivit cărora ţigările electronice sunt mai sigure decât cele obişnuite. Cercetătorii japonezi au descoperit concentraţii mari de substanţe chimice nocive, inclusiv formaldehidă şi acetaldehidă, în vaporii produşi de lichidul utilizat de mai multe branduri de ţigarete electronice.Formaldehida, o substanţă prezentă în materialele de construcţii şi în fluidele de îmbălsămare, este prezentă în acei vapori într-o concentraţie mult mai mare decât agenţii cancerigeni din fumul produs de ţigările obişnuite. Acetaldehida, care există în stare naturală în cantităţi mici, fiind folosită în special în sectorul plantelor industriale, pentru a produce acizi şi alte substanţe chimice, a fost detectată la rândul ei în cantităţi mai mari în vaporii ţigărilor electronice decât în fumul ţigărilor tradiţionale. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a cerut în luna august guvernelor lumii să interzică vânzarea ţigaretelor electronice pentru minori. OMS avertizează că aceste produse reprezintă "o ameninţare serioasă" pentru fetuşi şi persoanele tinere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.