Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii PSD petrec cu glonțul la ureche (surse)

psd

Conducerea lărgită a PSD se va reuni, joi, în București, în cadrul unui Comitet Executiv Național festiv în care social-democrații vor aniversa trei ani de guvernare. Problemele delicate vor fi ținute la sertar, spun surse din partid.

“Va fi o întâlnire de sărbătorire a trei ani de la preluarea guvernării, se vor trece în revistă evenimentele din acești ani, va fi un raport, o mică atmosferă festivă”, spun surse din conducerea partidului. În urmă cu trei ani de zile, la 7 mai, primul Guvern Victor Ponta primea votul de învestitură în Parlament și miniștrii depuneau jurământul la Palatul Cotroceni.

Un alt element de discutie al liderilor PSD va fi planul Rovanei Plumb de a schimba Consiliul National al PSD intr-o structura functionala care sa redevina laboratorul de idei al partidului.

Conducerea PSD va mai discuta, probabil, despre o eventuala alianta si cu PLR si PC la locale și parlamentare sau doar cu UNPR.

De asemenea, CExN al partidului ar trebui sa aleaga cel putin doi noi vicepresedinti in locurile lasate libere de Marian Vanghelie si Corina Cretu.

Este de asteptat si o informare privind majoritatea stabila de care dispune Victor Ponta in Parlament si incurajarea liderilor partidului, multi dintre ei parlamentari, ca Guvernul are mari sanse sa continue si dupa viitoarele alegeri parlamentare cata vreme PSD-istii raman uniti si nu pornesc razboaie interne inutile, mai spun surse din partid.

Atmosfera de sărbătoare și de siguranță pe care le-a pregătit-o Victor Ponta liderilor PSD vine în contradicție cu o serie de probleme cu care se confrunta partidul.

Ultimul scandal aparut il are in prim-plan pe cel mai influent lider PSD din Moldova, Gheorghe Nichita. Prin intr-un scandal amoros, acuzat ca a folosit Politia sa-si spioneze amanta, lui Nichita nu i se va cere retragerea din partid, spun surse social-democrate, dar i se va transmite ca ar fi bine sa nu tarasca imaginea PSD intr-un scandal costisitor pentru Victor Ponta. Liderii PSD spun ca se asteapta ca Nichita sa nu participe la sedinta CExN. Subiectul nu va fi totusi deschis in sedinta de partid, prezic lideri ai partidului.

Numărul doi din PSD, Liviu Dragnea, vehiculat înainte de prezidențiale drept posibil succesor al lui Victor Ponta, așteaptă verdictul final în cazul Referendumul. În cazul unei condamnări, PSD va fi nevoit să se despartă de unul din oamenii săi cheie din ultimii 5 ani, Liviu Dragnea fiind și unul dintre artizanii înființării USL. Pentru Liviu Dragnea, ar putea să fie printre ultimele sedinte de CExN la care participă în această calitate.

La Senat, o întreagă majoritate parlamentară pare montată să nu-l dea fără luptă pe Dan Șova în mâinile DNA-ului. Apropiat al lui Victor Ponta, exclus din partid pentru “graba” de a cere capete după prezidentiale și reprimit la cererea expresa a lui Victor Ponta direct pe functia de vicepresedinte, Dan Sova ar putea sa fie si el in situatia sa participe la unul din ultimele CExN al PSD pentru o perioda indelungata de aici încolo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.