Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii UE fac summit după anunțul Brexitului: Cât timp le ia să se adune

brexit

Un summit al liderilor Uniunii Europene care va urma declanşării Brexit-ului de către Marea Britanie va avea loc în termen de 'patru-şase săptămâni' după notificarea anunţată luni de Londra pentru 29 martie, transmite AFP, citând o sursă europeană.

Declanşarea Brexit-ului la sfârşitul lunii martie nu lasă 'suficient timp' pentru un summit la începutul lui aprilie, aşa cum se prevedea iniţial. 'Ne aşteptăm să fie necesare între patru şi şase săptămâni pentru a pregăti şi purta consultările între cele 27 de state membre', a explicat sursa, menţionând că deocamdată nu a fost fixată o dată, scrie agerpres.ro.

Citește și: A arătat TOT: A prezentat emisiunea FĂRĂ LENJERIE INTIMĂ, într-o rochie TRANSPARENTĂ / VIDEO

Marea Britanie a anunţat luni Uniunea Europeană că va activa pe 29 martie Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, declanşând astfel în mod oficial perioada de doi ani de negocieri cu privire la 'divorţul' de blocul comunitar.

După anunţul Londrei, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a indicat pe Twitter că, 'în 48 de ore' de la declanşarea procedurilor de Brexit, va prezenta 'orientările de negociere' celor 27 de state ale Uniunii. Acesta urmează să se reunească rapid într-un summit care să stabilească direcţia şi 'liniile roşii' ale negocierilor.

Citește și: S-a DEZBRĂCAT pentru a-și arăta tatuajul din ZONA INTIMĂ în timpul unei emisiuni: Cum arată prezentatoarea / VIDEO

Această perioadă de patru-şase săptămâni face probabilă organizarea summitului în timpul alegerilor prezidenţiale din Franţa, care vor avea loc în două tururi, pe 23 aprilie şi 7 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.