Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul Bisericii Romano-Catolice din Romania, denuntat pentru santaj si amenintare

catedrala sf. iosif

Liderul Bisericii Romano-Catolice din România, arhiepiscopul Ioan Robu este  acuzat de proprietarul Cathedral Plaza de șantaj și amenințare, urmand sa il actioneze in instanta pentru declaratiile facute in ultima vreme.

Arhiepiscopia Romano-Catolica din Romania l-a denuntat pe primarul Sorin oprescu la DNA pentru ca ar refuza sa faca demersurile necesare pentru a demola cladirea Cathedral Plaza de langa catedrala Sf. Iosif. Sorin Oprescu l-a acuzat de denunt calomnios pe arhiepiscop si a anuntat ca intentioneaza si el sa il dea in judecata.

Citeste si: Sorin Oprescu, acțiune radicală, după ce a fost denunțat la DNA

Citește și: Sorin Oprescu a fost DENUNȚAT la DNA

In acest meci intra acum si proprietarul Cathedral Plaza care sustine ca declaratiile arhiepiscopului sunt menite sa puna presiune pe judecatori si sa influenteze decizia acestora privind soarta cladirii sale.

"In calitatea mea de actual proprietar al cladirii Cathedral Plaza, calitate pe care am recunoscut-o public dupa achizitionarea in iulie 2012 a participatiilor societatii ce detine compania Millennium Building Development (MBD), ma vad nevoit sa iau atitudine impotriva unor abuzuri imposibil de explicat pentru rationamentul unui om onest si de o perfecta buna credinta. Demersurile actuale ale arhiepiscopului Ioan Robu sub umbrela ARCB (aparute in contextul clasarii recente a ultimei dintre plangerile penale calomnioase formulate de ARCB impotriva MBD pentru o invocata infractiune de executare fara autorizatie de constructie a unor lucrari de constructie amplasate in zone construite protejate - art. 24 litera a) din Legea 50/1991) sunt expresia unui nou si evident abuz, aducandu-mi prejudicii enorme atat pe plan personal, cat si pe plan profesional, fata de preocuparea mea declarata si constientizata chiar de catre ARCB, aceea de om de afaceri onest si pacifist, complet integrat in societatea romaneasca", se arată în declarația publică a omului de afaceri Ioannis Papalekas.

"Contrar caracterului meu pacifist si structural favorabil unor solutii amiabile in orice situatii delicate, declar public ca voi actiona cu toata fermitatea si convingerea pentru protejarea drepturilor si intereselor mele legitime, dar si ale societatii Millennium Building Development (MBD), urmand sa apelez la calea actiunii in daune si la plangeri penale atat impotriva ARCB ca institutie ce si-a asumat public aceste declaratii printr-un purtator de cuvant, cat si impotriva arhiepiscopului Ioan Robu, care este in realitate artizanul acestei campanii abuzive. Este deja o modalitate cunoscuta aceea in care ARCB incearca inaintea unor termene de judecata importante (pe data de 1 aprilie 2015 va avea loc o noua infatisare la Tribunalul Bucuresti, acolo unde se discuta posibila regularizare a situatiei cladirii noastre) sa creeze presiune prin folosirea canalelor mediatice asupra judecatorilor. Precizez ca MBD a initiat prin vechiul proprietar, in temeiul dispozitiilor legale din Legea 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, procedurile de regularizare a existentei cladirii, depunand inca din septembrie 2011 la Primaria Municipiului Bucuresti intreaga documentatie necesara verificarii sigurantei constructiei si lipsei de interactiune negativa cu proprietatile invecinate. In anul 2014 au fost depuse deopotriva la dosarul administrativ un numar de 7 expertize tehnice, asumate de reputati specialisti/experti si profesori romani, care confirma in integralitate atat siguranta cladirii noastre cat si lipsa unei interactiuni negative in raport cu cladirea catedralei Sf. Iosif, aflata in vecinatate", susține documentul.

"Din pacate, datorita presiunilor continue si a amenintarilor fatise exercitate de catre arhiepiscopul Ioan Robu, factorii responsabili din Primaria Municipiului Bucuresti nu au emis un raspuns nici pana la aceasta data. Este fara indoiala expresia unui abuz nefiresc care are ca finalitate directa obstructionarea justitiei. Este modul de actiune al arhiepiscopului Ioan Robu, care urmareste atingerea intereselor private prin santaj, teroare, amenintare si plangeri calomnioase. Precizez ca nu exista si nu a existat niciun circuit financiar intre Romania si Cipru prin care banii unor SIF-uri sa fi fost folositi in interesul meu personal sau al altor persoane. Achizitionarea societatii ce detine compania Millennium Building Development a fost realizata printr-un contract legal de cesiune de parti sociale intre mine personal si fostul proprietar, avizat de avocatii mei si ai vanzatoarei, cu plata unui pret real in proceduri aflate in deplin acord cu legea romana. Acuzele aduse mie personal in mod absolut nejustificat si calomniator, prinvind implicarea intr-un grup infractional organizat impreuna cu d-nul primar general Sorin Oprescu (pe care l-am intalnit de doar doua ori in activitatea mea, in cursul anului 2014, si asta in prezenta avocatilor mei in cadrul unor Audiente oficiale ce au avut loc la sediul Primariei) si in mod absurd, impreuna cu d-nul Dragos Bilteanu, persoana care nu are absolut nicio legatura cu acest proiect al meu personal, sunt fabulatii total nerealiste, gandite in cel mai diabolic mod cu putinta, pentru a ma prejudicia. In prezent, demersurile agresive ale arhiepiscopul urmaresc manipularea opiniei publice, prin valorificarea unei hotarari judecatoresti obtinuta deopotriva fraudulos, emisa de Tribunalul Dambovita si ramasa definitiva in prima instanta urmare a declararii tardive a recursului de juristii din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti", mai afirmă Papalekas, potrivit realitatea.net.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.