Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, și-a demis ministrul adjunct de externe

www.nasul.tv
Kim Jong Un

Ministrul adjunct de externe din Coreea de Nord, Kung Sok-Ung, a fost demis din funcţie şi trimis într-o zonă rurală, fiind pedepsit astfel pentru dezertarea numărului doi al ambasadei nord-coreene în Marea Britanie vara trecută, relatează miercuri un ziar sud-coreean, citat de AFP.

Kung Sok-Ung a fost demis, expulzat din Phenian şi trimis într-o regiune agricolă cu toată familia sa, relevă cotidianul de mare tiraj JoongAng Ilbo, care citează o sursă foarte bine informată despre problemele nord-coreene.

Citește și: Președintele portughez a decretat: Fiscul are interzis la conturile bancare

Potrivit ziarului, înaltul diplomat ar suferi consecinţele mâniei liderului Kim Jong-Un, furios din cauza dezertării lui Thae Yong-Ho, numărul doi al Ambasadei Coreii de Nord la Londra care a trecut în Coreea de Sud în cursul verii.

După această dezertare, "Ministerul de Externe a fost verificat cu stricteţe", a indicat sursa ziarului sud-coreean, sub rezerva anonimatului. "King Sok-Ung răspundea de ambasadele în Europa şi a fost epurat."

Potrivit aceleiaşi surse, alţi patru diplomaţi însărcinaţi cu afacerile europene au primit interdicţie de a locui în Phenian.

Kung, 72 de ani, este un diplomat experimentat, care a acoperit timp de peste 20 de ani relaţiile cu Europa şi Rusia în MAE nord-coreean.

Anunţuri privind epurări, execuţii şi dispariţii - unele confirmate, altele nu - sunt frecvente după sosirea la putere a lui Kim Jong-Un în 2011, anunță Agerpres.

În timp ce tânărul conducător căuta să-şi afirme puterea, numeroşi înalţi responsabili, în special, cadre ale armatei au fost demişi din funcţii, cazul cel mai răsunător fiind execuţia în decembrie 2013 a influentului unchi al lui Kim Jong-Un, Jang Song-Thaek, acuzat de trădare şi corupţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.