Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul ISIS, părăsit de soţia germană. O echipă de elită, pe urmele ei (presă)

baghdadi

Soţia lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul grupării jihadiste Statul Islamic (SI), a fugit dintr-o tabără situată în provincia Ninawa din nordul Irakului, controlată de insurgenţi, stârnind panică în rândul conducerii SI, relatează luni publicaţia israeliană The Jerusalem Post şi postul de televiziune arab Al Sumaria, potrivit Agerpres.

Este vorba de nemţoaica Diane Kruger, care a dispărut 'în circumstanţe misterioase şi până în prezent necunoscute'. 

Soţia liderului Statului Islamic nu a dispărut singură, ci împreună cu alte două femei, care o însoţeau pe aceasta permanent şi erau considerate un fel de ajutoare ale sale.

Vezi şi: Protest de amploare al refugiaţilor la graniţa Greciei cu Macedonia - VIDEO

Abu Bakr al-Baghdadi - despre care se spune că ar fi originar din Samarra (la nord de capitala irakiană) - a trimis o echipă de forţe speciale pe urmele soţiei sale pentru a o reţine şi a o aduce înapoi. Nu există pentru moment informaţii despre soarta acesteia, adaugă sursele citate. 

Liderul Statului Islamic şi-a oficializat căsătoria cu Diana Kruger la 8 octombrie 2015 în condiţii de discreţie absolută. La vremea respectivă, serviciile secrete germane au furnizat serviciilor secrete irakiene informaţii cu privire la aceasta. 

Conform mass-media internaţionale, Diana Kruger a servit ca şef al departamentului pentru femei în cadrul Statului Islamic, funcţie din care administra viaţa de zi cu zi a femeilor din teritoriile ocupate de jihadişti şi emitea decrete pe baza sharia cu privire la femei. 

Presa irakiană a scris că soţia lui al-Baghdadi a avut în responsabilitate şi o tabără militară specială pentru femei ale SI, în oraşul Kirkuk, unde acestea erau instruite pentru a comite atentate sinucigaşe.

Vezi şi: Scene de groază la Moscova: O femeie a tăiat capul unui copil şi l-a dus la metrou (+18)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.