Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul opoziţiei venezuelene a fugit din ţara sa. Primele declarații după ce a ajuns la Madrid (VIDEO)

Prodavinci
Leopoldo Lopez, Antonio Ledezma

Antonio Ledezma, lider al opoziţiei venezuelene, a ajuns sâmbătă dimineaţă la Madrid, împreună cu familia, după ce a fugit din ţara sa, potrivit news.ro.

Antonio Ledezma a ajuns pe aeroportul Barajas, în jurul orel locale 07.00, purtând pe urmeri steagul Venezuelei, ţară pe care a părăsit-o joi.

Vezi și: Baronii PSD au bătut cu pumnul în masă: Vrem legile Justiției gata anul acesta! Jocul politic total al sfârșitului de an (surse)

„Mulţumesc pentru solidaritatea de care a dat dovadă Spania. Mi-am părăsit, după 34 de ani, apartamentul cu lacrimi în ochi. Am trecut prin 21 de puncte de control. Când am ajuns acum, aici m-am simţit liber. Sunt un om care aparţine unui popor ce suferă mult. Venezuela este în colaps. Conducerea de acolo transmite un mesaj fatidic, înşelător. Ne ameninţă familiile”, a spus fostul primar al Caracasului pe aeroportul spaniol.

El a ajuns în capitala spaniolă însoţit de soţie şi copiii lor.

Potrivit presei spaniole, Ledezma se va întâlni cu şeful Guvernului de la Madrid, Mariano Rajoy, despre care a spus că a fost „primul lider care s-a exprimat pentru democraţia Venezuelei”.

Ledezma a afirmat că ţara sa se află în punctul colapsului definitiv, guvernul fiind manipulat de Cuba. „Nu avem rezerve internaţionale, doar patrimoniu. Avem demnitate, care este una dintre cele mai importante virtuţi”, a spus el despre poporul venezuelean.

„Nu am fugit, m-am eliberat”, a adăugat el.

Vezi și: Au apărut primele imagini: Cum arată Serena Williams în rochie de mireasă (FOTO)

Antonio Ledezma a fost arestat în 2015, sub acuzaţia de conspiraţie, şi închis timp de câteva luni, după care, în aprilie 2015, a fost plasat în arest la domiciliu.

Nicolás Maduro, preşedintele Venezuelei, l-a numit pe liderul opoziţiei „El Vampiro” (vampirul, n.r.), care „zboară liber prin lume”, şi l-a felicitat ironic pentru reuşita de a părăsi ţara. El a cerut Spaniei să nu îl „înapoieze” pe Ledezma.

***

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.