Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul palestinian cere Washingtonului să intervina pentru aplanarea conflictului din Ierusalim

Al Jazeera
Mahmoud Abbas

Preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, i-a cerut Washingtonului să insiste pe lângă Israel să renunţe la noile măsuri de securitate care alimentează tensiunile la un lăcaş de cult contestat din Ierusalim, relatează vineri agenţia DPA, potrivit agerpres.

Potrivit agenţiei palestiniene oficiale de presă WAFA, cererea a fost făcută în cursul unei convorbiri telefonice care a avut loc joi seara cu Jared Kushner, înalt consilier la Casa Albă.

LOVITURĂ de TEATRU la Chişinău. Parlamentul cere RETRAGEREA armatei ruse din Transnistria

Cu această ocazie, Abbas a atras atenţia că situaţia de la locul cunoscut pentru musulmani drept Sanctuarul Nobil (Esplanada Moscheilor), iar pentru evrei Muntele Templului, este ''foarte critică'', şi că spirala tensiunilor ar putea scăpa de sub control, precizează WAFA.

Liderul palestinian şi-a scurtat vizita în străinătate şi a revenit acasă vineri dimineaţa pentru a aborda problema în legătură cu escaladarea crizei.

Poliţia israeliană a restricţionat intrarea palestinienilor pentru rugăciunile de vineri la Moscheea Al-Aqsa, din zona Sanctuarului Nobil, pentru bărbaţii cu vârste peste 50 de ani, dar nu a impus nici un fel de restricţii pentru femei. Israelul a instalat detectoare de metale săptămâna trecută după ce doi poliţişti au murit într-un atac palestinian în zona respectivă.

Citeşte şi: Decizie RADICALĂ luată de Germania. A ÎNTRERUPT livrările de armament în Turcia

Potrivit DPA, vineri, palestinienii denunţau măsurile israeliene de amplasare de detectoare de metale în apropiere de Moscheea Al-Aqsa în timp ce credincioşii se strângeau pentru rugăciune la locul sfânt. ''Poporul doreşte eliberarea Al-Aqsa'', cântau zeci de credincioşi în faţa Porţii Leilor de la zidurile Oraşului Vechi al Ierusalimului.

Israelul a desfăşurat forţe de securitate suplimentare de teama izbucnirii unor violenţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.