Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul senatorilor din ALDE cere alegerea primarilor în două tururi

Ionuț Sibinescu

Senatul a respins, luni, în calitate de primă Cameră sesizată, propunerea legislativă iniţiată de mai mulţi parlamentari PNL privind modificarea şi completarea Legii 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, care prevede revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Votul final se va da în Camera Deputaților, for decizional.

Alegerea primarilor în două tururi va conferi mai multă legitimitatea celor care se duc să ceara votul cetățenilor, afirmă liderul grupului senatorial ALDE, Ionuț Sibinescu.

Citește și: Transfer istoric la FCSB: Ce sumă uriașă i-a intrat în cont patronului Gigi Becali

Liderul senatorilor ALDE își exprimă susținerea pentru alegerile în două tururi, precizând faptul că societatea romanească are experiența unui astfel de sistem de vot.

“O legitimitate într-adevăr democratică poate fi întărită doar printr-o reprezentativitate sporită, iar aceasta poate fi asigurată doar de alegerile în doua tururi. Dacă vrem să vorbim despre democrație, atunci trebuie să vorbim despre ea la toate nivelurile de administrație”, subliniază senatorul ALDE.

Citește și: EXCLUSIV! Statul paralel există! Vezi cine face parte de fapt din el – detalii interesante

El declară că mersul la vot este “un exercițiu democratic”, însă, din păcate, toate tipurile de alegeri din ultimii ani au avut parte de o prezență scăzută la urne.

“În aceste condiții, revenirea la alegerile în două tururi nu ar face altceva decât să le confere mai multă legitimitate celor aleși, dar în același timp îi responsabilizează. Ei vor înțelege că vor avea succes atât timp cât proiectul cu care se duc să ceară votul cetățenilor este unul spre binele comunității, și nu simplă demagogie”, a adăugat senatorul.

Citește și: Revoluție în comerțul online: Ce profit uriaș le-a adus cel mai mare eveniment de shopping din an celor de la eMAG

Sibinescu afirmă că, din punctul său de vedere, proiectul privind alegerile în două tururi aduce un plus de reprezentativitate și responsabilitate în rândul celor aleși.

Potrivit liderului senatorilor ALDE, faptul că PSD nu susține acest proiect nu înseamnă că ar exista tensiuni în rândul coaliției de guvernare.

Citește și: Surprize, surprize! Cine-i va lua locul Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA

Faptul că PSD și ALDE au păreri diferite pe acest subiect nu înseamnă că este afectată coaliția de guvernare.

“Sunt viziuni diferite strict pe tema modalității de alegere a primarilor, nu există nicio legătură cu înțelegerea dintre cele două formațiuni privind principiile de guvernare”, conchide Sibinescu.

Citește și: Premierul le-a tăiat ”leafa”: Cine va primi mai puțin odată cu rectificarea bugetară și cui a hotărât Mihai Tudose să dea mai mulți bani .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.