Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul talibanilor din Afganistan cere SUA să 'pună capăt ocupaţiei lor'

talibani

Noul lider al talibanilor afgani, mollahul Habatullah Akhundzada, le-a cerut sâmbătă americanilor să "pună capăt ocupaţiei lor" asupra ţării, într-un prim mesaj al său difuzat cu ocazia Aid-El-Fitr, care marchează sfârşitul Ramadanului, informează AFP.

"Mai bine acceptaţi realitatea decât să faceţi uz inutil de forţa voastră şi să vă etalaţi muşchii: puneţi capăt ocupaţiei", a subliniat mollahul Akhundzada, care i-a succedat la 25 mai mollahului Mansour, într-un "mesaj adresat invadatorilor americani şi aliaţilor lor".

Citește și: DEZVĂLUIRI din intimitatea Simonei Halep

"Mesajul nostru adresat americanilor şi aliaţilor lor este următorul: musulmanii afgani nu se tem nici de forţa voastră, nici de stratagemele voastre. Ei consideră martiriul în faţa voastră drept scopul cel mai înalt al vieţii lor. Nu vă aflaţi în faţa unui grup sau a unei fracţiuni, ci a unei naţiuni. Nu veţi câştiga", a atenţionat liderul insurecţiei islamiste, amintind în acest context de precedentele britanic şi sovietic, două mari armate ale căror tentative de a ocupa Afganistanul s-au soldat cu un eşec sângeros.

"Afganii nu acceptă sisteme impuse de invadatori", a mai subliniat el, invitându-i pe americani şi pe aliaţii lor să ia în considerare "mai degrabă o soluţie politică decât recurgerea la forţă".

Citește și: Un ministru mincinos: Bostan, prins cu minciuna! DOVADA AUDIO că l-a mințit pe Cioloș, dar și pe români

Demnitar religios puţin cunoscut, mollahul Habatullah Akhundzada, în vârstă de circa 50 de ani, a fost ales de talibani la numai patru zile după moartea predecesorului său mollahul Mansour, ucis la 21 mai în atacul unei drone americane pe teritoriul Pakistanului, la frontiera cu Afganistanul, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cum îl lăuda academicianul Solomon Marcus pe Marius Bostan, ministrul care i-a numit imbecili pe profesori

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.