Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul unioniştilor, mulţumit de rezultatul discuţiilor cu PNL: Ce a spus George Simion

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
george simion

Preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion, a declarat, marţi, după o întrevedere cu liberalii, că i s-au dat garanţii că PNL consideră proiectul reunirii României cu Republica Moldova un aspect important. El a precizat la sediul PNL că a discutat cu liberalii Ovidiu Raeţchi, Mihai Voicu şi Viorel Badea. "PNL este printre singurele partide care are subiectul Republicii Moldova detaliat printr-un document programatic, pe care l-am adus şi am vorbit despre anumite lucruri, interconectarea energetică şi sistemul educaţional se regăsesc printre aceste aspecte. Totodată, pe lângă chestiunile concrete, ne-am dori şi asumarea reunirii ca proiect de ţară. Ni s-au dat garanţii că PNL consideră proiectul reunirii şi al regăsirii românilor de pe cele două maluri ale Prutului ca o chestiune importantă. După ce se termină perioada electorală din Republica Moldova, PNL va emite şi o declaraţie în acest sens şi putem comenta şi analiza ce anume îşi asumă şi conducerea PNL în afară de acest document de măsuri concrete", a spus Simion.

În opinia sa, este foarte important ca toată lumea să se ţină de cuvânt. "La finalul dialogului cu partidele politice, vom scoate de la fiecare un astfel de document, fiecare să îşi asume ceva în scris. (...) Tocmai am încheiat prima tură de dialog cu partidele politice, am discutat cu cei şapte concurenţi electorali - PSD, PMP, ALDE, PNL, USR, ANR şi PRU. Cu fiecare am discutat un program concret de asumare. Până la începutul campaniei electorale, sperăm să avem un document semnat cu fiecare dintre aceste formaţiuni în perspectiva campaniei electorale. Tuturor simpatizanţilor unionişti li se va aduce la cunoştinţă ce îşi asumă fiecare partid", a afirmat liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012. El a menţionat că, dacă există vreun partid care nu îşi asumă aspectul reunirii cu Republica Moldova, le va recomanda tuturor unioniştilor să nu voteze acea formaţiune politică.

"Ca acţiuni, noi continuăm programul de înfrăţiri, programul de a aduce basarabeni care nu şi-au văzut ţara niciodată pentru trei zile în diferite zone ale României, iar pe 1 decembrie, la Bruxelles, în faţa Parlamentului European, vom face o manifestaţie stradală. De Ziua României o să fim la Bruxelles, în faţa Parlamentului European", a informat George Simion. Pe de altă parte, el a spus că momentan reprezentanţii Platformei Unioniste Acţiunea 2012 nu organizează acţiuni în Republica Moldova pentru a nu perturba campania electorală, însă, în funcţie de rezultatele primului tur, cel mai probabil vor recomanda şi se vor mobiliza ca oamenii să meargă la urne şi să voteze candidatul care este orientat spre România, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.