Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ligia Deca (Administraţia Prezidenţială): Este evidentă o nevoie acută de investiţii în şcolile din regiuni dezavantajate

administratia prezidentiala

Ligia Deca, consilier de stat în cadrul Departamentului educaţie şi cercetare al Administraţiei Prezidenţiale, a declarat, joi, că este o nevoie acută de investiţii în şcolile din regiuni dezavantajate, precum şi de măsuri de sprijin pentru copiii vulnerabili din aceste unităţi de învăţământ. " 'Teach for Romania' este o organizaţie care este alături de efortul preşedintelui României de a reaşeza educaţia românească pe un făgaş de normalitate, (...) multe dintre abordările Teach ar trebui adaptate în întreg sistemul public de educaţie. Este evidentă o nevoie acută de investiţii în şcolile din regiuni dezavantajate, precum şi de măsuri de sprijin pentru copiii vulnerabili din aceste şcoli şi pentru tinerii promiţători care-şi doresc să intre ca dascăli în sistemul de educaţie. De aceea, în mod deosebit, se resimte nevoia de a redefini şi restructura cariera didactică, cu accent deosebit pus pe motivarea cadrelor didactice din mediul rural şi recunoaşterea performanţelor în activitate", a spus Deca, la o conferinţă a "Teach for Romania".

Ea a menţionat că probabil lucrul pe care-l admiră cel mai mult la "Teach for Romania" este dubla implicare - ''la firul ierbii, dar şi la nivel naţional'', participând la efortul de reformă a politicilor educaţionale. Deca a înmânat reprezentanţilor "Teach for Romania" diploma de Înalt Patronaj din partea şefului statului. "O bună parte a problemelor din educaţia românească derivă din inegalităţile existente în educaţia primară, cea gimnazială şi liceală, (...) problemele de acces la educaţia universitară îşi au originea preponderent în şcoli şi licee care sunt insuficient pregătite pentru a răspunde profilului specific al elevilor, pentru a răspunde problemelor sociale şi economice din comunităţile pe care le deservesc", a arătat consilierul de stat.

Ea a menţionat că în această zonă ''în care se pun bazele unor cercuri vicioase de inegalitate pe termen lung se vede modelul Teach în toată frumuseţea şi eficienţa sa - tineri cu rezultate universitare excelente care se mobilizează pentru a ajuta copiii din zonele dezavantajate ale României''.

Potrivit acesteia, în şcolile în care aceşti profesori există, are loc adesea o transformare complexă în tot procesul educaţional: noi metode pedagogice, o mai mare deschidere pentru toţi copiii şi o nouă speranţă în capacitatea regenerativă a şcolii, mai ales în unităţile dezavantajate, conform Agerpres. "Printre cele mai frumoase poveşti sunt cele spuse de copiii care şi-au recâştigat entuziasmul în şcoală. Toate aceste dimensiuni ale modelului Teach vor fi, sper, reproduse în cât mai multe şcoli şi comunităţi", a adăugat Deca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.