Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lipsa consultării cu factorii implicaţi, motiv al respingerii OUG 79/2016 de către Senat

Inquam Photos / Octav Ganea
Senatul Romaniei

Lipsa consultării cu factorii implicaţi şi reglementarea restrictivă a conflictului de interese pentru posibilii membri ai comisiilor de specialitate din Ministerul Sănătăţii se numără printre motivele invocate în raportul de respingere a OUG 79/2016 adoptat, luni, de plenul Senatului. Comisiile de sănătate şi juridică din Camera Superioară a Parlamentului susţin în raportul prezentat plenului faptul că nu s-a realizat niciun fel de consultare cu factorii direct implicaţi (autorităţi locale, Colegiul Medicilor, instituţii de învăţământ medical superior).

Totodată, comisiile senatoriale de specialitate precizează în documentul amintit că nu criteriul financiar al unei indemnizaţii constituie motivul pentru care comisiile nu funcţionează în prezent, că niciun expert în domeniile medicină şi farmacie nu poate face parte din comisiile de specialitate din cauza conflictului de interese extrem de restrictiv reglementat şi că în situaţia adoptării acestei ordonanţe universităţile de medicină vor fi obligate să îşi reevalueze implicarea în modul de utilizare a echipamentelor.

Obiectul de reglementare al actului normativ adoptat de Guvern constă în aprobarea unor măsuri privind îmbunătăţirea modului de funcţionare al comisiilor de specialitate din Ministerul Sănătăţii, clarificarea cadrului legal privind un management performant la nivelul serviciilor de ambulanţă, precum şi clarificarea cadrului juridic de verificare, constatare şi sancţionare a cazurilor de încălcare a obligaţiilor referitoare la incompatibilităţile şi conflictele de interese, reglementate în temeiul Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, conform Agerpres.

Senatul a respins în şedinţa plenului de luni, în calitate de primă Cameră sesizată, OUG 79/2016 pentru modificarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Proiectul urmează a fi dezbătut de către Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.