Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LISTA băncilor care au declarat profit ZERO. Care este SITUAŢIA impozitului pe profit plătit de băncile din România

banca, imprumut

Douăzeci şi şapte de bănci nu au plătit niciun impozit pe profit în ultimii şase ani, informaţie care a iscat un scandal monstru şi care i-a revoltat atât pe premierul Mihai Tudose, Ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, cât şi pe unii parlamentari şi chiar pe însuşi Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR) Mugur Isărescu.

Ziarul BURSA a publicat recent un document care ilustrează situaţia fiscală a unui număr de 46 de bănci, în perioada 2011-2016.

content-image

Sursa foto: Ziarul Bursa

 

Potrivit documentului, printre cele 27 de bănci care nu au plătit impozit pe profit în ultimii ŞASE se regăsesc nume precum San Paolo Bank, Emporiki Bank, Banca Comercială Carpatica, Banca Comercială, Garanti Bank, Credit Europe Bank, Bancpost SA, Credit Europe Bank SA, Bancpost SA sau OTP Bank .  Şi Raiffeisen banca pentru locuinţe figurează cu impozit pe profit "zero" între anii  2011- 2013.

 

content-image

Sursa foto: Ziarul Bursa

content-image

Sursa foto: Ziarul Bursa

Potrivit documentului, chiar şi Alpha Bank SA s-ar fi regăsit pe lista băncilor care nu au plătit impozit pe profit în toţi cei şase ani, însă a rupt rândurile în 2016.

Probleme cu privire la plata impozitului pe profit se regăsesc şi la numeroase alte bănci. Spre exemplu, BRD a trecut 0 timp de 3 ani, potrivit documentului publicat de ziarul Bursa, între anii 2012 - 2014. Unicredit Bank şi Eximbank au ratat plata timp de un an, în 2013, respectiv 2012. Timp de patru ani, între 2011-2014, nici Libra Bank nu a virat bani către stat. Probleme la impozit a avut chiar şi CEC Bank, care figurează cu "zero" între anii 2012-2015.

content-image

Sursa foto: Ziarul Bursa

Porsche Bank, Veneto Banca SCPA Italia şi Piraeus Bank  nu au plătit timp de patru ani, între 2012- 2016. O situaţie similară întâlnim şi la San Paolo Bank şi Emporiki Bank, care nu au plătit impozite pe profit din 2011 până în 2016 inclusiv.

 

content-image

Sursa foto: Ziarul Bursa

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ: Dan Şova, REACŢIE VIRULENTĂ după filmul în care se certa cu poliţia .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.