Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LISTA e gata. Incep decapitarile

dna

Totul ar fi explodat dupa ce unul din pionii cei mai importanti a inceput sa vorbeasca. Imediat dupa aceea pe la DNA s-au perindat o serie de fosti si actuali demnitari si nu numai.

Este vorba de Dosarul Microsoft-EADS in care procurorii suspecteaza dauna imense la bugetul statului si deci spagi la fel de consistente. Cel care a ales sa colaboreze cu procurorii DNA ar fi avocatul Doru Bostina dupa a carui marturisiri ar fi inceput sarabanda plimbarilor la sediul DNA.

Din informatiile intrate in posesia noastra, intre audierea fostului secretar general al Guvernului, Eugen Bejinariu, si actualul sef de la SGG, Ion Moraru, procurorii anticoruptie au lucrat intens pentru a pune cap la cap toate piesele din acest imens „puzzle” prin care statul roman a fost pagubit cu cel putin 60 de milioane de euro. Totul in urma contractelor paguboase incheiate cu firmele Microsoft si EADS, privind cumpararea de licente IT pentru Ministerul Educatiei, Ministerul Comunicatiilor si Ministerul de Interne, sub „inaltul patronaj” al Secretariatului General al Guvernului. Iar plata la negru a comisioanelor aferente s-a facut in diverse moduri, spagile de zeci de milioane de euro fiind date atat prin conturi bancare catre societati comerciale sau persoane fizice, cat si prin tranzactii financiare facute prin diverse offshore-uri. Astfel ca procurorii anticoruptie au fost nevoiti sa apeleze la infiintarea mai multor comisii rogatorii, care deja au primit probe zdrobitoare din strainatate. Si, cel putin in linii mari, se pare ca lista demnitarilor implicati in aceasta operatiune de devalizare a bugetului statului roman care s-a intins pe ultimii zece ani este aproape gata, asa ca se poate trece, foarte curand, la urmatorul nivel al anchetei, informeaza cei de la National.

2 3 “Spovedania” avocatului Bostina arunca 40 de demnitari in ghearele DNA!

Potrivit acestor informatii 3 ministere sunt implicate in scandalul politico-financiar. Asta inseamna foarte multi fosti si actuali demnitari. Printre acestia Serban Mihailescu, Mihnea Costoiu, Dan Nica, Karoly Borbely, Mihai Tanasescu, Niculae Dumitru „Niro” sau  Valerian Vreme. Dar si cateva mari surprize, a caror identitate, odata dezvaluita de acuzatiile pe care urmeaza ca DNA sa li le aduca in mod oficial.

"Miezul intregii combinatii" pare a fis avocatul Doru Bostina. Acesta a devenit "celebru" odata cu „ingroparea” unuia dintre cei mai importanti clienti ai sai, Gruia Stoica, in dosarul privind incercarea de ”blatuire” a licitatiei de la CEO Oltenia. Acesta este pur si simplu bagat in corzile anchetei, fiind cel care prin Casa de Avocatura Bostina si Asociatii a intermediat atat unele contracte paguboase cu ministerele, dar a si negociat direct cu Guvernul Romaniei suplimentarea respectivelor contracte de furnizare de licente cu o suma uriasa! Astfel, la inceputul anului 2008, Doru Bostina negocia direct cu Secretariatul General al Guvernului obtinerea unui „bacsis” de 26 milioane de euro. Mai mult, tot atunci, acelasi omniprezent Doru Bostina reprezenta in negocierile privind cumpararea de licente atat ofertantul Fujitsu Siemens Computers, cat si cumparatorul, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Comunicationale!

Iar noua „belea” in care a intrat Doru Bostina i-a facut sa creada pe multi dintre cei care de-a lungul vremii au intrat in combinatii cu acesta, ca avocatul ar fi in stare sa faca orice ca sa-si scape pielea.

Extrem de interesant este ca, pe langa atatia politiceni de marca, in acest dosar ar aparea si numele magnatului Ion Tiriac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.