Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lista lui Cioloș. Prime reacții

(Re)lansarea platformei România 100 a fost primită cu un oarecare amuzament. De câte ori poate fi lansată aceeași platformă?, se întreabă lumea pe rețelele sociale. Dincolo de asta, oferta trebuie privită cu oarecare seriozitate. Mai jos aveți un prim comentariu.

Platforma România 100 pare solidă din punct de vedere profesional.

Privind listele propuse vedem, în general, nume din fostul Guvern Cioloș, garnisite cu câțiva usr-iști și câțiva liberali. Nu sunt suficienți să conduci cu ei o țară, dar sunt suficienți să faci, de exemplu, un așa numit guvern din umbră. Ceea ce nici PNL nici USR nu au.

Platforma pare slabă din punct de vedere politic

Singurele nume care rețin atenția sunt cel al lui Dacian Cioloș însuși și cel al lui Vlad Voiculescu. Ambii mai au, aș zice, maxim un an de zile de stat în prim planul scenei politice. Asta, desigur, dacă nu schimbă ritmul.

Lipsa (relativă) de personalități nu este suplinită printr-o mare bogăție de idei. Poate mai încolo.

Desigur, lansarea ațât de aproape de congresul USR poate să nu fie deloc o întâmplare. Dar nici o magistrală mutare politică nu este.

Platforma pare previzibilă din punct de vedere economic

Orice cameră în care Victor Giosan are un cuvânt de spus va ajunge la concluzia că metoda de dezvoltare a României este investiția inteligentă în infrastructură. Dar mă tem că imediat ce Giosan ar ieși din cameră, restul platformei va decide că orice investiție în infrastructură este inteligentă, că doar nu poate fi o investiție atât de proastă încât să nu aducă beneficii, nu?

(Notă: ba în România se poate dar nu cred că Platforma va avea asemenea dileme sociologice).

Adăugați la asta sensibilitatea lui Dragoș Pâslaru - care a spus măcar odată că unii mai prost plătiți (profesorii) trebuie să fie solidari alții mai bine plătiți (doctorii) - și veți avea o idee estul de clară, cred, a ce putem aștepta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.