Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lista lui Trump: Imigranții infractori și autoritățile locale ce refuză expulzarea lor

facebook.com
Donald Trump

Administraţia preşedintelui american Donald Trump a publicat o listă cu imigranţii acuzaţi sau condamnaţi pentru diferite delicte, precum şi cu entităţile locale ce refuză să colaboreze cu autorităţile în acţiunile de expulzare mai rapidă a acestor imigranţi, relatează agenţia EFE.

Conform unor oficiali de la Washington, demersul publicării acestei liste face parte din măsurile cuprinse în ordinul executiv privind imigraţia, semnat de Trump pe 25 ianuarie, scrie agerpres.ro.

Citește și: A arătat TOT: A prezentat emisiunea FĂRĂ LENJERIE INTIMĂ, într-o rochie TRANSPARENTĂ / VIDEO

'Aceasta este într-adevăr o campanie de educare pentru a arăta poporului american ce fac agenţii noştri în fiecare zi şi pentru a arăta care sunt jurisdicţiile ce nu respectă normele', a spus unui dintre acei oficiali.

Potrivit listei publicate, autorităţile americane cu atribuţii în domeniul imigraţiei au emis 3.083 de ordine de reţinere pe numele unor străini condamnaţi sau acuzaţi de diferite infracţiuni în perioada 28 ianuarie - 3 februarie. Dintre aceste ordine, cel puţin 157 nu au putut fi executate din cauza refuzului poliţiei locale de a colabora, fiind vorba despre poliţia din zonele şi oraşele aşa-numite 'sanctuar', unde autorităţile locale se opun expulzării imigranţilor, chiar şi a celor care nu au acte în regulă ori au comis infracţiuni.

Citește și: S-a DEZBRĂCAT pentru a-și arăta tatuajul din ZONA INTIMĂ în timpul unei emisiuni: Cum arată prezentatoarea / VIDEO

'Este vorba despre o problemă de securitate naţională, sunt arestaţi pentru infracţiuni şi, cu toate că ICE (Serviciul pentru imigraţie şi control al vămilor) cere ca ei să rămână în custodia autorităţilor, poliţiştii locali nu respectă această cerere şi îi pun pe aceşti indivizi în libertate', ceea ce presupune un mare risc pentru comunităţile noastre', afirmă un alt oficial de la Washington.

Donald Trump doreşte să ia măsuri care să nu mai permită astfel de practici ale 'oraşelor sanctuar', printre care se numără inclusiv New York şi Los Angeles. Deocamdată el a ameninţat că va tăia fondurile alocate entităţilor locale ce refuză să colaboreze pentru expulzarea imigranţilor condamnaţi sau acuzaţi de comiterea unor infracţiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.