Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lista PNL Bucureşti, în chinurile facerii. Săftoiu, din nou pe val. Cine sunt eligibilii

www.hotweek.ro
pnl dosar sector

Au făcut cuărăţenie pe liste pentru a face loc afaceriştilor, oamenilor de cultură şi tehnocraţilor. Pe unii vechi liberali i-au paraşutat pe listele altor filiale, cazul lui Mihai Voicu în Diaspora, al lui Predoiu la Călărăşi şi, mai recent, al Ancăi Boagiu, cap de listă la PNL Maramureş pentru Senat. În faţa refuzului pe bandă rulantă a celor curtaţi pentru un loc eligibil, conducerea PNL se vede acum silită să recurgă tot la soluţia vechilor liberali pentru a câştiga voturile bucureştenilor.

Vezi și: Șeful PRU despre Victor Ponta: E instabil, ne folosim de el! Avem noi două nasoale de el/ STENOGRAME

Dintre toate persoanele din afara partidului ofertate pentru a ocupa un loc eligibil pe listele PNL Bucureşti pentru parlamentare, numai patronul Eurolines, Dragoş Anastasiu a acceptat. Acesta va  fi cap de listă la Senat, susţin surse liberale. Unul din puţiniii tehnocraţi cu care se mai poartă discuţii în prezent, actualul ministru al Muncii, Dragoş Pâslaru ar trebui să dea liberalilor un răspuns în zilele următoare, dar cel mai probabil va îmbrăca forma unui refuz, ne-au precizat aceleaşi surse. 

Cu o bună parte din liderii liberali din Capitală deja transplantaţi pe listele unor filiale din teritoriu, conducerea organizaţiei s-a trezit  că nu are cu cine să ridice lista pentru a obţine un rezultat cât mai bun la scrutinul din 15 decembrie.  Liberalii şi-au făcut calculele şi mizează pe obţinerea a două locuri de senator şi cinci, posibil şase prin redistribuire, de deputat la nivelul Capitalei.  Un scor mai mare nu este posibil în lips unei locomotive electorale. Liderul partidului, Alina Gorgiu, ar prefera  să candideze pe locul vacantat de Vasile Blaga de senator pe listele PNL Timiş. Deja, filiala de pe Bega a validat listele cu numele ei cap de listă pentru Senat. 

Dacă Anastasiu va fi cap de listă pentru Senat, pe locul doi se luptă să obţină locul eligibil, liderul PNL Sector 4, Radu Carp, susţinut de Vasile Blaga. Pentru Cameră, liberalii bucureşeni au rezervat primul loc pentru Pâslaru. Pe locul doi se află instalată prim-vicepreşedintele PNL Bucureşti, Adriana Săftoiu, urmată de actualul lider al deputaţilor, Eugen Nicolăescu şi de deputatul Ovidiu Raeţchi. Perdanţii ai a ultimelor alegeri locale, deputaţii Florin Alexe şi Răzvan Mironescu se luptă şi ei să prindă un loc eligibil, dar deocamdată sunt  plasaţi înafara acestui joc. În cazul însă în care nici un tehnocrat nu va accepta onoarea de a fi candidaţii PNL Bucureşti, atunci Adriana Săftoiu ar putea urca şi deveni cap de listă, trăgând  după ea şi restul numelor considerate favorite, pe locurile eligibile rămase, ne-au explicat sursele citate.

Un loc eligibil este căutat şi pentru fostul premier Petre Roman, iniţial trimis să candideze în Prahova. După ce liderii din această filială şi-au manifestat nemulţumirea, conducerea liberală a început să caute o altă filială unde ar putea fi trimis fostul premier. Cum la PNL Călăraşi, Roman nu are loc pe liste din cauza lui Predoiu, acum fostul premier dă târcoale la Bucureşti, poate, poate, prinde un loc eligibil, ne-au mai dezvăluit surse din conducerea liberală.

Pentru că lista nu este  completă,  propunerile PNL bucureşti nu  vor  trece prin filtrul conducerii centrale decât la începutul săptămânii viitoare. Până atunci, PNL va valida, mâine, în şedinţa de  BPN, listele a vreo 20-30 de filiale, acolo unde deja  totul s-a bătut în cuie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.