Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lista USR: Nicușor Dan a decis unde va candida. Surpriză în cazul lui Clotilde Armand

usr nicusor dan

Digi24:

Liderul Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, vrea să intre în Parlament ca deputat de Bucureşti.

În schimb, Clotilde Armand, care a fost foarte aproape să devină primarul Sectorului 1, nu se va afla pe listele USR pentru alegerile generale.

„Foarte probabil voi candida la Camera Deputaţilor pentru Bucureşti. Conferinta Municipiului Bucureşti va stabili ordinea pe liste a candidaţilor noştri, Senat și Camera Deputaților. În afară de Vlad Alexandrescu, pe care l-ați văzut săptămâna asta, lista celorlalți miniștri secretari de stat probabil o să o aflați luni”, a spus Nicușor Dan.

Despre miniştrii care ar urma să se alăture partidului său, Nicuşor Dan a declarat că încă au loc discuţii, inclusiv cu ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

Liderul USR a spus că duminică seară este convocată conferinţa filialei municipiului Bucureşti, care va stabili ordinea pe liste a candidaţilor USR la Senat şi la Camera Deputaţilor.

„Pentru acest moment, avem o singură listă şi oamenii, în funcţie de poziţia pe care sunt, optează pentru Camera Deputaţilor şi Senat”, a arătat Nicușor Dan, precizând că lista celorlalţi miniştri şi secretari de stat probabil va fi anunţată luni.

„În această seară ei sunt votaţi, urmând ca ei să opteze dacă vin sau nu vin. Cei care vin la noi trebuie să-şi dea formal demisia din Guvern, acesta este motivul pentru care nu ştiu să vă spun la ce oră vom face anunţul. Noi votăm de principiu, le oferim un loc iar după aceea ei optează sau nu”, a explicat Nicuşor Dan.

Uniunea Salvaţi România a depus, vineri, la Biroul Electoral Central, 350.000 de semnături pentru participarea la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

RFI:

Uniunea Europeană şi Canada au oferit Belgiei un termen-limită până luni seara pentru a decide dacă susţine parteneriatul comercial UE-Ottawa (CETA). În caz contrar, ceremonia de semnare a acordului urmează să fie anulată, potrivit unei surse europene, citate de Le Figaro. Semnarea acordului a fost blocată de Parlamentul regiunii Valonia.

Premierul Valoniei, Paul Magnette, a declarat sâmbătă că aşteaptă noi porpuneri din partea Comisiei Europene şi a făcut apel la amânarea summitului prevăzut pentru joi la Bruxelles.

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, va purta discuţii până luni seara cu Charles Michel, premierul Belgiei, pentru a-i putea spune premierului canadian, Justin Trudeau, dacă merită să se deplaseze la Bruxelles, potrivit aceleiaşi surse.

Acordul de parteneriat comercial UE-Canada a fost blocat de Guvernul regiunii belgiene Valonia din raţiuni de ordin social şi ecologic, iar reuniunea extraordinară desfăşurată joi seară la nivel de ambasadori ai celor 28 de state UE nu a reuşit depăşirea impasului, notează Mediafax. Guvernul federal al Belgiei are nevoie de aprobarea tuturor entităţilor regionale belgiene pentru a putea semna acordul CETA.

În ce priveşte poziţia României, președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri la Bruxelles că România a ajuns la o înțelegere rezonabilă cu Canada privind eliminarea vizelor etapizat în 2017. Potrivit acordului, de la 1 mai 2017 nu vor mai avea nevoie de vize românii care au mai călătorit în Canada, iar de la 1 decembrie 2017 se elimină total vizele pentru români.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.