Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE Bilanțul DNA pe 2016

live

Eforturile sistemului de justiţie trebuie susţinute de stabilitatea cadrului legislativ şi instituţional pentru a avea eficienţă în combaterea corupţiei, a declarat joi procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi. 

"Ne-am dorit şi ne dorim să combatem corupţia. Dar acest lucru nu este suficient. Eforturile sistemului de justiţie trebuie susţinute de stabilitatea cadrului legislativ şi instituţional pentru a avea eficienţă în a combate corupţia. În România multă lume declară că susţine lupta anticorupţie. Dar am văzut cu toţii cât de mult contează stabilitatea legislaţiei. Cât de repede pot fi anulate eforturile şi munca întregului sistem de justiţie, nu doar a procurorilor din DNA", a afirmat Kovesi, la prezentarea raportului de activitate al DNA pentru anul 2016. 

Ea a precizat că este un bilanţ pe care îl prezintă atât invitaţilor cât şi cetăţenilor.


Şefa DNA a subliniat că rămâne valabil ceea ce a spus la bilanţul de anul trecut, respectiv că "este importantă această conştientizare a pericolului pe care îl reprezintă corupţia" şi că procurorii au avut alături "cel mai important aliat: cetăţenii României". 

"Vă reamintesc ce spuneam exact acum un an, la bilanţ, despre munca noastră: 'În această luptă, am avut alături de noi cel mai important aliat: cetăţenii României. Fără ei, munca noastră nu ar fi fost posibilă. Sunt mii şi mii de oameni care vor o societate clădită pe corectitudine şi respect'. Vă mai spuneam că este importantă această conştientizare a pericolului pe care îl reprezintă corupţia, iar pentru a avea o Românie mai puţin coruptă, toţi cei din această sală trebuie să dorim în continuare acelaşi lucru. Acelaşi lucru este valabil şi astăzi", a susţinut Kovesi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.