Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE Declarațiile comune ale președinților Erdogan și Putin. Se anunță proiecte mari

rt.com
erdogan putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a subliniat dorinţa ruso-turcă de 'restabilire a dialogului şi relaţiilor' bilaterale, la primirea marţi la Sankt-Petersburg a omologului său turc Recep Tayyip Erdogan, după nouă luni de criză diplomatică între cele două ţări, relatează AFP.

Vezi și: Manelele înmormântării Reginei Ana

'Această vizită, care are loc în pofida situaţiei politice interne foarte complicate din Turcia, arată că noi toţi dorim restabilirea dialogului şi a relaţiilor, în interesul poporului rus şi al celui turc', a declarat Putin, după ce i-a strâns mâna omologului său turc. 

Relaţiile dintre Moscova şi Ankara s-au deteriorat considerabil după doborârea în luna noiembrie a unui bombardier rus de către aviaţia turcă deasupra frontierei turco-siriene.

Urmariti LIVE declarații ale celor doi președinti:


Putin, care a fost unul dintre primii lideri străini care i-au telefonat lui Erdogan după puciul eşuat din 15 iulie, a reafirmat marţi că Rusia este 'categoric împotriva oricărei încercări de a acţiona în mod neconstituţional'. 

El şi-a exprimat speranţa că Turcia 'poate depăşi această problemă şi că ordinea şi legea constituţională vor fi restabilite' în Turcia. 

Această vizită este prima în străinătate a unui lider turc după puciul ratat de la 15 iulie, urmat de epurări fără precedent, extrem de criticate de statele occidentale. 

Deplasarea în Rusia survine la ceva mai mult de o lună după reconcilierea de la sfârşitul lunii iunie, care a fost posibilă în urma 'regretelor' exprimate de Erdogan pentru doborârea în noiembrie de către aviaţia turcă a unui avion de luptă rus deasupra frontierei turco-siriene. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.