Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT Sedința CExN al PSD - DRAGNEA rămas singurul candidat OFICIAL

psd

UPDATE final: Președintele PSD va fi ales prin votul celor 530.845 de membri de partid.

Ședința s-a încheiat cu un vot care a stabilit că singurul rămas în cursă este președintele interimar, Liviu Dragnea. Daniel Savu a anunțat că va vota cu Liviu Dragnea pentru că nu are altă opțiune și va rămane soldat credincios partidului.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă pas cu pas desfășurarea ședinței în care social-democrații decid cine sunt cei care se vor bate pentru șefia partidului în urma competiției interne:

  • Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților: Mă mir de motivele care l-au făcut pe domnul Șerban Nicolae să candideze.
  • Olguța Vasilescu, primar Craiova: PSD nu are nevoie acum de scandal.
  • Nicolae Bădălău, președintele PSD Giurgiu: Acest Regulament a fost făcut ca urmare a consultării fiecăruia dintre dumneavoastră. S-a încercat să fie cât mai democratic, cât mai transparent pentru a nu duce întreg acest proces în derizoiu.
  • Claudiu Manda, președintele PSD Dolj: Dacă cei care vor să candideze nu îndeplinesc condițiile atunci ei nu trebuie să candideze.
  • Marian Oprisan, președintele PSD Vrancea: Ne aflam intr o situatie speciala, generata de demisia lui Victor Ponta. Noi suntem vinovati si trebuia sa ne oprim. Noi facem din conducatori Dumnezei. Va propun sa coboram cu picioarele pe pamant. Sa fie ultima data cand ne aflam intr o situatie speciala. Cand Cex stabileste niste lucruri, sa fie respectate. Niciodata nu a avut PSD un presedinte la putere care sa demidioneze dintr un motiv nedrept. Liviu Dragnea are azi sustinerea celei mai mari parti din partid. Fiecare candidat ar fi trebuit sa obtina intai si intai sprijinul celor 4 organizatii. Sper ca aceasta situatie speciala sa fie ultima din istoria PSD.
  • președintele PSD Mehedinți: Domnul senator Șerban Nicolae a obținut 0 voturi de la organizația noastră. Domnia sa nu era de acord nici cu alegerea președintelui partidului de toți membrii de partid.
  • Serban Nicolae, senator PSD: Cunosc foarte bine statutul și de aceea nu doresc să las vreun dubiu. Am intenționat să candidez la modul cel mai serios. Am cerut să fie respectat acest vot, să cunosc profilul și opinia fiecarui candidat. Mi se pare nefiresc să spui că avem nevoi de o lună post-congres, dar să alegem în două săptămâni. Regulile  nu au fost suficient de clare pentru toți. Era imposibil ă indeplinim condițiile din Regulament. Nu am să fac nici un demers împotriva partidului pentru că fac parte din această echipă. Rămânem colegi și după această competiție electorală internă, dar voi contina să îmi spun deschis punctele de vedere.
  • Daniel Savu, senator PSD. Dragi colegi, a fost o onoare sa particip alaturi de dvs la acest proces electoral intern. Regulamentul a fost creat in spiritul de a nu permite sa se inscrie oricine. Am incercat sa indeplinesc regulamentul. E un regulament sever sau dedicat doar scrutinului din 11 oct? Poate fi imbunatatit, o hiba daca peste 4 ani din toate judetele vor vrea sa candideze cate unul, de unde strangem recomandari? E si o premonitie: situatia de a avea un singur candidat. Nu ii face bine lui LD sa ramana acest regulament forever. Sunt trist, ma macina boala de unanimitate. Vă rog să imi acceptati candidatura și măcar pentru principiul democratic să fie mai mulți candidați.
  • Florin Iordache, comisia electorala: doar candidatul Liviu Dragnea a îndeplinit condițiile

- Dragnea declarat candidat, 35 recomand, 29 hot ale cex org judetene

-Serban Nicolae: o declaratie de candidat, o recomandarea a Org. Gura Vaii din Mehedinți. Cele 4 recomandari cerute de regulament nu sunt, nici recomandare  din partea PSD Mehedinti

-Daniel Savu recomandare de la PSD Prahova

-Comisia electorala recomanda eliminarea dosarelor de candidat ale lui serban nicolae si daniel savu, pt ca nu indeplinesc conditiile.

Vezi și: Greii PSD îi scot din joc pe Savu și Nicolae: 'N-are cine să-l bată pe Dragnea în PSD'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.