Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVETEXT - Pentru cei cu credite în franci elvețieni: Gigi de la Sculărie ajunge în Parlament

Comisia Juridică din Camera Deputaților a luat în discuție proiectul de lege privind insolvența persoanelor fizice. Lucrările avansează extrem de greu pentru că parlamentarii se ceartă chiar și pe o virgulă.

12.22: Inițiatorul legii, deputatul PSD Ana Birchall, le-a cerut insistent parlamentarilor să nu-i măcelărească proiectul de lege. Birchall le-a cerut ca înainte de a-i critica exprimările greșite din punct de vedere juridic ar trebui să consulte anexele. Președintele de ședință, Teo Nicolescu, i-a explicat că anumite exprimări nu există în limba română, iar termenii juridici folosiți nu sunt în concordanță cu legislația românească. De menționat că Legea, în această formulă, a trecut de Senat.

12.06: Pentru că terminologia este greu de adaptat și nu reușesc să cadă de acord, parlamentarii au decis să lase pe mai târziu Articolul 2.

12.02: În dezbateri foarte intense, deputatul Cupșa le-a spus colegilor să fie foarte atenți că ”vine Gigi de la Sculărie” și ne păcălește pe toți. Exemplul a fost preluat de toți parlamentarii, în așa fel încât Gigi de la Sculărie a devenit un personaj de vază în Parlament.

12.00: După o oră și jumătate de dezbateri, parlamentarii au modificat titlul și dezbat foarte intens asupra Articolului 2, punctul A.

11.52: Legea propusă de Ana Birchall a fost preluată din limba engleză și există foarte multe inadvertențe în ceea ce privește termenii juridici. Mulți termeni nu sunt în acord cu legislația românească, fapt semnalat de CSM și Ministerul Justiției.

11.48: Deputații au decis să elimine noțiunea de partener/parteneră, dar să păstreze exprimarea: orice persoane fizice care locuiesc împreună cu debitorul sau care locuiesc împreună cu acesta.

11.41: La Articolul 2 al Legii, Ministerul Justiției a propus eliminarea formulei ”partener/parteneră”, pentru că în legea românească nu este recunoscut parteneriatul civil.

11.30: Parlamentarii au intrat în sfârșit pe amendamente. Primul amendament care a trecut este unul al Ministerului Justiției.

11.20: Într-un final parlamentarii au reușit să modifice titlul legii care acum se numește: Proiect de lege privind procedura insolvenței persoanelor fizice

11.15: Mai bine de 45 de minute, parlamentarii și-au adus aminte pe ce anume s-au certat în ședința de ieri, ședință în care nici măcar nu s-au atins de proiectul de lege.

Consultați AICI proiectul de lege pe structura căruia se lucrează în Comisia Juridică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.