Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea: 2 la sută pentru Apărare din PIB rămâne un obiectiv clar asumat!

captura TV
Liviu Dragnea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a ținut să clarifice atacurile venite la adresa partidului pe care îl conduce în ultimele ore după o declarație interpretabilă a fostului premier Victor Ponta atacată de PNL - AICI.

ANUNȚUL CURȚII CONSTITUȚIONALE A MOLDOVEI

”Punctul de vedere oficial al PSD, noi am avut o asumare clara a obiectivului de 2 % din PIB pentru Apărare, este o asumare oficială pe care eu am exprimat-o în mai multe rânduri și la care nu renunțăm. Iar în ceea ce privește relația cu Rusia, punctul de vedere oficial al PSD a fost exprimat, este exprimat și susținut în continuare, noi suntem foarte interesați în a dezvolta parteneriatele strategice pe care le avem acum, angajamentele noastre foarte clare cu aliații din NATO și cu partenerii noștri din Uniunea Europeană. Nu avem nicio ezitare în asumarea acestor angajamente. Nu avem în intenție o dezvoltare a relațiilor cu Rusia, ci, dimpotrivă, o dezvolatare a relațiilor noastre cu SUA , cu  partenerii NATO  sș cu cei din Uniunea Europeană.”, a spus președintele PSD la Antena 3 la emisiunea realizată de Alessandra Stoicescu.

Cât despre atacul PNL, președintele PSD a declarat că le recomandă să nu se mai joace cu cuvintele într-o astfel de perioadă și într-un astfel de context:

”Această reacție a celor de la PNL și a altora, am văzut și câteva reacții pe Facebook ...  oamenii să înțeleagă că nu are adevăr, nu este adevăr, nu are substanță, pentru că PSD, timp de un an de zile, cel puțin, nu vorbesc de ce a fost înainte,  are o abordare foarte clară, proeuropeană și proatltantică foarte clară. De asemenea, poate unii spun că nu contează, dar în realitate contează: 84 % din listele de la Camera Deputaților sunt nume noi, la PSD,  iar la Senat 84%, majoritatea sunt tineri care nu au niciun fel de orientare prorusă, sunt oameni care sunt orientați către occident, către valorile pro-europene, către aliații noștri din NATO și în același timp ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova... eu nu comentez, pentru că eu nu-mi permit să analizez votul niciunui popor,  trebuie să ne facă să ne gândim totuși, să nu ne jucăm cu vorbele în această perioadă. De ce? Fac doar o comparație... noi avem acum un guvern, condus de un prim-ministru... care nu au știut cum să reacționeaze la o zăpadă. Nu au fost prezenți. Nu au făcut un comandament, au rămas paralizați în  fata iernii care, spunea un fost președinte, vine în fiecare an sau nu e ca vara... Gândiși-vă căRomânia are nevoie de un premier priceput, un premier cu autoritate , un premier cu o susținere politică serioasă care sa poate gestiona România într- o perioada care se prefigurează că nu va fi foarte limpede și nici linistită în anii următori . La asta trebuie să ne gândim . Cu mai puțină patimă și mai mult pragmatism.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.