Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea a comandat Ode pentru cel mai bun premier și candidat

Un episod interesant, dar extrem de amuzant s-a petrecut ieri în ședința Grupului PSD de la Senat. Invitatul de onoare a fost premierul Victor Ponta . Cu mic cu mare senatorii social-democrați au venit șa ședință pentru a primi din partea premierului lumină cu privire la cine a pierdut prezidențialele, ce vor păți vinovatul/vinovații și care e calea de urmat.

În loc de o analiză participanții au avut "de înfruntat" peste o oră de ode închinate "celui mai bun premier de după 1989 și celei mai bune prestații de candidat prezidențial după Ion Iliescu, dar care din cauza unei situații excepționale externe partidului a avut ghinion".

Potrivit surselor noastre întreaga scenetă a fost pusă în operă de actualul președinte executiv al partidului care a ținut astfel de contracareze eventualele critici. Deși nu a participat la întâlnire (o relatare extrem de interesantă despre participarea sa în altă formă într-un articol viitor) Liviu Dragnea a vorbit prin gura unor interpuși.

După o introducere a premierului despre partid și guvernare a venit rândul senatorilor să își spună păsurile sub avertizarea premierului că este cam grăbit.

După câteva cuvântări de complezență a luat cuvântul senatorul Mircea Geoană care într-un expozeu de mai mult de 5 minute a explicat de partidul a suferit și la capitolul organizare și la resurse umane prin dezafectarea de foarte multă vreme a comisiilor partidului din subordinea Consiliului Național al PSD care nu a mai fost convocat de la a II-a arestare a lui Adrian Năstase și a cerut măsuri urgente de cosmetizare la nivelul Executivului.

A urmat apoi un recital de ode. Senatorul de Botoșani, Doina Federovici, a ținut să remarca statura de om de stat al premierului și a cerut unitate în jurul lui, senatorii de Prahova, Daniel Savu și Georgică Severin, au cerut și ei într-un glas unitate și o analiză mai complexă într-un viitor oarecare și că vinovați de pierderea alegerilor sunt cu toții. Episodul a fost încheiat apoteotic de senatorul de Hunedoara, Haralambie Vochițoiu, cu un apel lacrimogen la unitate.

(O explicație la episodul de mai sus. Senatorul Doina Fedorovici este în aceeași organizație cu secretarul general al PSD, deputatul Andrei Dolineaschi, senatorii Daniel Savu și Georgică Severin din aceeași organizație/zonă cu deputatul Sebastian Ghiță, iar senatorul Haralambie Vochițoiu, fost PP-DD acum UNPR prieten la cataramă cu secretarul general al formațiunii de unde a ajuns parlamentar - Liviu Neagu. Care e numitorul comun al celor de mai sus? Secretarul general al PSD este mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea, Sebastian Ghiță a anunțat tandem cu același om la șefia partidului, iar Liviu Neagu e prietenul de o viață al fostului baron de Teleorman)

După așa ode a urmat un duș rece administrat de senatorul de Vaslui, Gabriela Crețu: "Noi am pierdut trei alegeri prezidențiale la rând. Unde suntem oameni buni? Trebuie să ne trezim la realitate și cineva să plătească. E bună unitatea, e bună  și guvernare și e bun spiritul de echipă, numai că alegerile s-au pierdut și cineva trebuie să plătească".

Deși potrivit surselor citate mai erau senatori care își doreau să critice felul de organizare și gestionare a întregului ansamblu de campanie al PSD, premierul s-a ridicat și a plecat pe motiv că treburi urgente ale guvernării îi rețin atenția, nu înainte de a le promite și senatorilor că parlamentarii social-democrați vor avea marțea viitoare cuvântul decisiv cu privire la rămânerea sau nu la guvernare.

sursa foto: psdsenat.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.