Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea a făcut anunțul: Când vor fi chemați românii la referendum pe tema familiei

www.agerpres.ro
Liviu Dragnea

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat marți că plenul Camerei Deputaților a reușit „încă un pas” pentru organizarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituție. Dragnea și-a exprimat speranța ca până începe iarna acest referendum să aibă loc.

„Azi am adoptat o lege importantă care completează legea referendumului şi anume procedurile privind modificarea Constituţiei. Era o lacună legislativă, iniţiativele de modificare a Constituţiei prin iniţiativă cetăţenească nu aveau stabilită o procedură prin lege. Odata cu adoptarea de astăzi, după promulgare, am reuşit încă un pas până la organizarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie. Nu putem să facem un calendar, pentru că depindem de promulgarea președintelui. Dacă președintele va promulga legea, colegii din senat vor adopta final legea de modificare a constituției și de abia atunci putem exprima un calendar. Să sperăm că nu sunt probleme la Cotroceni și că legea aceasta va fi promulgată. (…) Sper să nu atace nimeni la CCR și nici nu sunt motive, astfel încât până începe iarna să avem acest referendum.”, a spus Dragnea, la Parlament.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi proiectul de modificare şi completare a Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului. 

Proiectul prevede în primul rând că referendumul de revizuire a Constituţiei trebuie să aibă loc în termen de 30 de zile de la adoptarea de către Parlament a iniţiativei de revizuire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.