Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea: Am discutat cu premierul şi cu alţi membri ai guvernului să ne prezinte o variantă de comasare a unor instituţii

Inquam Photos / Octav Ganea
simon dragnea tudose

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a anunţat marţi că a discutat cu premierul Mihai Tudose şi cu alţi membri ai cabinetului ca, în foarte scurt timp, să prezinte o variantă de comasare a unor instituţii. "Am discutat cu prim-ministrul în weekendul ăsta şi cu alţi membri ai guvernului şi i-am rugat ca în foarte scurt timp să ne prezinte o variantă de comasare - de care am vorbit în campania electorală - de comasare a unor instituţii. Hai să zicem Ministerul Agriculturii. (...) Înainte era Ministerul Agriculturii la Bucureşti şi Direcţia agricolă în judeţul... Ministerul Muncii: înainte era Direcţia muncii, Casa de pensii. Acuma au apărut tot felul de agenţii naţionale, au fost inventate de-a lungul anilor: 'Asta trebuie să o facă neapărat o agenţie'; s-au făcut imediat în judeţe şi, înmulţit cu 40 şi ceva, şi avem mii", a declarat Dragnea la România TV.

Întrebat dacă vor fuziona aceste structuri, el a răspuns afirmativ: "Da. Ca să funcţioneze". Liderul PSD susţine că "nu neapărat" este vorba despre renunţarea la personal, ci despre eficientizarea activităţii instituţionale.

"Ţinta nu e să se renunţe la personal, ţinta e să simplificăm circuitele. Cineva care vrea să obţină acum un aviz se sinucide. Şase maşini de şefi într-o parcare, într-o clădire, înseamnă că acolo sunt şase instituţii, adică şase şefi. Pai, până treci pe la fiecare, mori, mai bine nu treci şi îţi iei câmpii. Şi asta nu e vorba numai la cele două ministere. Sunt agenţii inventate ca să îndeplinească nişte atribuţii pe care le poate îndeplini chiar ministerul, cum le îndeplinea înainte. Acordeonul ăsta, care s-a umflat atât, îl restrângem. Nu trebuie neapărat să plece oameni, dar să simplificăm procedurile, pentru că e nevoie de mulţi oameni care să muncească, dar trebuie să fie aşezaţi unde trebuie", a spus preşedintele Camerei.

Potrivit acestuia, "sunt nenumărate companii, instituţii publice" unde cei care au ajuns şefi consideră că acestea sunt proprietatea lor. "De ani de zile s-a împământenit acest obicei - am ajuns şef la o companie, şef la o agenţie, la o regie, 'frate, e a mea'! 'Am câştigat concursul (...), e a mea, frate, am pus-o în cap, frate, vrei să mai dai afară, plăteşti daune'. În situaţia asta a ajuns statul român, în care indivizi veniţi de nu ştiu unde ocupă nişte posturi de conducere, companiile alea se duc în cap", a afirmat Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.