Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea are o propunere pentru șefia SIE: Mesaj pentru Klaus Iohannis

Inquam Photos / Octav Ganea
Dragnea Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va discuta cu liderii coaliției guvernamentale propunerea pentru șefia SIE. Locul a fosy vacantat, după 7 luni de la demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu, de către Parlament. Liviu Dragnea îl avertizează pe Iohannis că dacă nu vor ajunge la o înțelegere, o propunere a președintelui va pica în Parlament.

”Cred că este o decizie înţeleaptă a preşedintelui de a face o discuţie preliminară cu majoritatea pentru alegerea directorului SIE. Altă variantă ar fi un blocaj. Dacă primim o propunere de care nu ştiam şi o respingem, domnul Predoiu (adjunctul directorului acestui serviciu, n.red.) rămâne la SIE până la pensie. Nu vreau să fac negocieri la televizor, dar cred că principiul simetriei care a fost folosit în trecut nu este greşit. Cred că un om politic, cu un anumit pachet de calități, e indicat șef la SIE. Așa cum și la SRI, George Maior, un director foarte bun, Eduard Hellvig, până acum bun, au condus serviciul.”, a spus Liviu Dragnea.

Citește și: După ATENTATUL de la Londra, 5 tineri au fost arestați la Ploiești pentru un ATAC ARMAT cu un pistol de jucărie: Spuneau că sunt TERORIȘTI / VIDEO

Întrebat ce părere are despre noul prim-adjunct al directorului SRI, Răzvan Ionescu, preşedintele PSD a menţionat că nu-l cunoaşte.

'Probabil că directorul SRI a avut o evaluare, a făcut o analiză şi i-a propus preşedintelui această numire. Plec de la ideea de bună-credinţă şi sper ca noul prim-adjunct al directorului SRI să fie un profesionist. Am înţeles că este tânăr, foarte bine pregătit în zone operative destul de specializate şi sper să facă echipă bună împreună', a mai spus preşedintele Dragnea.

Citește și: INCREDIBIL Faimosul Stephen Hawking pleacă în SPAȚIU

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că nu se grăbeşte să numească un nou director al SIE şi că va discuta pe acest subiect cu majoritatea parlamentară înainte ca propunerea să fie făcută publică.

'Dacă va fi politician sau nu, rămâne de văzut', a precizat preşedintele României.

Iohannis a semnat joi decretul de numire în funcţie a noului prim-adjunct al directorului SRI. Răzvan Ionescu, în vârstă de 45 de ani, îşi va prelua atribuţiile începând cu data de 24 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.