Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea are un mesaj pentru protestatari: 'Nu am înțeles care e supărarea'

Inquam Photos / Octav Ganea
proteste manifestatie

Aproape 100.000 de români au ieșit, duminică seara, pe străzile din marile orașe pentru a protesta față de intenția guvernului de a adopta prin OUG grațierea și modificarea Codului Penal.

Liviu Dragnea, președinte al PSD și al Camerei Deputaților, spune că nu înțelege de ce au ieșit oamenii în stradă din moment ce atât CEDO, cât și CCR, vor decizii ale guvernului în cele două probleme.

Citește și: SCENE ȘOCANTE într-o casă din Brașov: ORORILE unui pensionar asupra fiicei minore a fostei sale concubine

”Vreau să știu de ce a ieșit lumea în stradă. Eu nu am înţeles exact care este supărarea. Pe de-o parte, este preşedintele CEDO, care spune public că România trebuie să ia măsuri după modelul Italiei - România poate lua sau nu; pe de altă parte, nu am înţeles, ideea că s-ar putea face o ordonanţă de modificare a Codului penal pentru punerea în acord a deciziilor Curţii Constituţionale. Dacă nici deciziile Curţii nu mai sunt importante, trebuie să decidem asta, dar împreună cu Curtea Constituţională. Pe de altă parte, eu am primit, şi colegii mei, mai multe mesaje directe şi mult mai multe indirecte de la susţinătorii PSD care vor ca Guvernul să fie lăsat să îşi exercite prerogativele constituţionale pentru că ei au votat acest lucru. În sensul ăsta am văzut ce s-a întâmplat duminica trecută şi acum o săptămână.”, a spus Liviu Dragnea marți seară.

Citește și: BOMBĂ Ce urma să i se întâmple lui Kim Kardashian la Paris: Declarațiile șocante ale unui jefuitor

Întrebat în ce decizie a CCR spune "negru pe alb" că trebuie limitat abuzul în serviciu doar la un anumit prag - prejudiciu de 200.000 lei sau oricare prejudiciu, Dragnea a răspuns: "Păi, avem vreo decizie de la Guvern? Vreau să vă spun o altă părere de a mea, care nu vine de la un jurist. Am fost întrebat şi astăzi despre acel prag. Din păcate, după părerea mea, în România nu mai există pedeapsă administrativă, deci chiar nu mai există. Toată lumea vorbeşte pentru orice greşeală la închisoare. Din ce am înţeles de la nişte jurişti care au analizat acest proiect, până la acea sumă nu înseamnă că nu păţeşte nimic. Înseamnă că acea sumă se recuperează, dar pe cale civilă".

Potrivit acestuia, tehnocraţii au modificat Codul penal în vreo 60-70 de puncte. "Şi nu am văzut dezbateri atunci nici în sală, nici în stradă că s-a modificat Codul penal în vreo 60-70 de puncte", a adăugat Dragnea.

Citește și: FALIMENT în Formula 1, o echipă s-a retras: În circuitul din 2017 vor evolua doar 10 echipe

Liviu Dragnea a menţionat că speră ca Guvernul să găsească o soluţie şi a precizat că nu dă indicaţii miniştrilor în acest sens.

"Nu sunt membru în Guvern. V-am spus şi le-am spus şi lor de la instalare că nu eu o să conduc Guvernul, o să găsească în mine orice sprijin oricând, dar nu eu conduc Guvernul. Nu procedez ca Băsescu sau Iohannis. Vreau să fie un Guvern care să aibă puterea de a lua decizii, nu împins de la spate. Dacă iau decizii proaste, politicul acţionează şi îi sancţionează. (...) Sper ca săptămâna viitoare să nu mai discutăm despre 'a fi' sau 'a nu fi'", a arătat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Citește și: Facebook e în prag de a fi ABANDONAT: Ce li se pregătește utilizatorilor de Messenger

Întrebat unde a văzut protestele, Dragnea a răspuns: ”La televizor am văzut protestele.”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.