Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea aruncă BOMBA: Valeriu Zgonea, probleme PENALE

romaniatv.net
dragnea zgonea

Valeriu Zgonea profită de regulamentul Camerei Deputaților și nu vrea să se lase dus din funcția de președinte. Numai că șeful PSD, Liviu Dragnea, aruncă bomba: dacă nu renunță, Valeriu Zgonea va avea probleme penale. Concret, Dragnea spune că fostul său subaltern va fi acuzat de uzurparea de calități oficiale. PSD vrea să pună în acord regulamentul Camerei cu decizia CCR, care spune că șeful deputaților poate fi revocat de grupul care l-a propus. Acum, regulamentul prevede că președintele Camerei Deputaților poate fi revocat la propunerea șefului de grup din care face parte, dar cum Zgonea nu face parte din niciun grup, după excluderea din PSD, nu poate fi revocat.

Întrebat dacă Victor Ponta are şanse să ocupe această funcţie, Dragnea a spus că "nu este exclusă" această variantă.

Citește și: China le interzice femeilor să se filmeze când mănâncă banane: Care e motivul / VIDEO

"Eu am vorbit cu colegii mei de la Camera Deputaţilor să nu mai declanşeze proceduri care se pot bloca la domnul care a fugit cu scaunul (Valeriu Zgonea - n.r.). Şi atunci mi-au zis: cea mai bună variantă, cea mai sigură este să depună la comisia de regulament - şi cred că au şi depus - propunerea de modificare a regulamentului pentru a fi pusă în acord cu decizia CCR care este o decizie firească. În regulament se spune că cel care este preşedintele Camerei i se poate solicita revocarea de către grupul din care face parte, iar decizia Curţii spune, în mod firesc, de către grupul care l-a propus, pentru că, fiind o funcţie administrativă, n-a fost prin concurs, ci printr-un vot politic. Regulamentul se poate rezolva foarte repede, pentru că nu vreau ca PSD-ul să rămână sau să intre într-o capcană întinsă de unii sau de alţii, să stăm în acest circ pe care îl generează cel care nu vrea să plece", a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Citește și: Au fost filmați când făceau sex în parcare / VIDEO 18+

Potrivit acestuia, social-democraţii au treabă în campania electorală, iar comisia parlamentară de specialitate "poate modifica regulamentul foarte repede". "Şi venim cu el în plen şi, după ce îl modifică, atunci se întâmplă de îndată revocarea domnului Zgonea pentru că, altfel, dacă mai insistă şi atunci, poate fi acuzat de uzurpare de calităţi oficiale", a adăugat preşedintele PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.