Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, atac la Klaus Iohannis din cauza vizelor pentru Canada: Noi nu contăm

inquamphotos.com / Octav Ganea
dragnea program psd

Românii nu au primit "decât iluzii deşarte", a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, referindu-se la anunţul privind eliminarea vizelor de Canada pentru cetăţenii ţării noastre, el adăugând că nu există o poziţie foarte clară în acest sens.

"Ne-au creat senzaţia şi ne-au făcut să sperăm, nu numai pe noi, pe toţi românii, că au relaţii foarte bune şi că pot să rezolve problema intrării în Schengen şi a Planului Junker. (...) Ne-au vândut iluzii deşarte şi ne-au creat speranţe false, pentru că s-au lăudat şi şi-au luat aceste angajamente. (...) Nu l-am văzut pe niciunul (preşedintele Iohannis şi premierul Cioloş - n.r.) să bată cu pumnul în masă şi să spună că România nu acceptă şi nu va susţine acest Acord (CETA - n.r.) dacă nu se rezolvă problema vizelor pentru cetăţenii români. Ni se furnizează nişte poze făcute de premierul Cioloş cu premierul Canadei, un fel de expresie 'o să fie bine cândva', în schimb nu am văzut o poziţie foarte clară, aşa cum au avut alţi şefi de guvern şi de state, în situaţii similare, de-a lungul anului", a declarat Dragnea, vineri, la Palatul Parlamentului.

Citește și: Miri filmați de prieteni când fac sex după nuntă / VIDEO 18+

Potrivit acestuia, România "nu a contat" la negocieri.

"Întrebaţi-l pe dumnealui (pe preşedintele Iohannis - n.r.). Eu ştiu că ţara care a fost de neclintit în aceste negocieri a fost Belgia, ştiu de ieri, de la Bruxelles. Din păcate, noi nu am contat acolo. Belgia s-a opus şi pe bună dreptate. Totuşi trebuie să fie un tratament egal", a răspuns Dragnea, întrebat cum comentează faptul că negocierile au eşuat, iar şeful statului "s-a grăbit" să anunţe eliminarea vizelor pentru Canada.

Citește și: Știai? Ce se întâmplă cu părțile intime ale femeii când face sex

În context, liderul social-democraţilor a arătat că, aşa cum sunt condiţiile din planul de investiţii european - Planul Junker - "România şi statele din est au şanse foarte mici să se califice". "Astea sunt lucrurile foarte importante'', a punctat Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat vineri dimineaţă că s-a ajuns la un acord cu partea canadiană în ceea ce priveşte liberalizarea vizelor pentru români din 2017.

Citește și: Scandal SEXUAL de proporții. Un bărbat a pus mâna pe jurnalul soţiei care

În cursul serii, surse comunitare, citate de agenţiile EFE şi Reuters, au declarat că negocierile începute cu guvernul regional din Valonia au intrat în impas. Ministrul canadian al comerţului, Chrystia Freeland, a confirmat eşecul negocierilor cu reprezentanţii regiunii valone, ea reproşând Uniunii Europene că 'nu este în acest moment capabilă de un acord internaţional nici măcar cu o ţară care are valori atât de europene precum Canada'.

După ce România şi Bulgaria şi-au ridicat obiecţiile cu privire la tratatul CETA, în urma acordului la care au ajuns cu Canada în chestiunea liberalizării regimului de vize, toate guvernele blocului comunitar şi-au dat consimţământul pentru încheierea acestui tratat, cu excepţia celui belgian, care are nevoie de acordul tuturor celor cinci provincii federale.

Citește și: Pe ei îi consideră femeile cei mai frumoși bărbați: Ce trebuie NEAPĂRAT să ai

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.