Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, 'atac la rupere' lui Dacian Cioloş şi a tehnocraţilor: 'Bătaie de joc'

dragnea ciolos

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă seară, la RTV, că nu renunţă la solicitarea sa privind accesul unui specialist al partidului la aplicaţia informatică care prelucrează datele şi stabileşte numărul de voturi pentru fiecare formaţiune politică la alegeri. "Ceea ce am cerut eu, aici, are legătură cu AEP şi sper ca marţi, pe 29 (noiembrie - n.r.), când au şedinţă în BEC, să ne aprobe această cerere. În caz contrar, suspiciunile noastre nu pot fi eliminate (...). Vreau să avem acces la aplicaţia informatică, la codul sursă şi un specialist de la fiecare partid şi nu numai de la noi să fie prezent atunci când se introduc datele în sistem, adică procesele verbale scanate. Atunci când sistemul informatic prelucrează aceste date, adică voturile, stabileşte numărul de voturi pentru fiecare şi asigură repartizarea mandatelor. Pentru că există riscul foarte mare ca printr-o intervenţie foarte mică şi greu sesizabilă morişca de repartizare a mandatului să aducă câteva procente în plus pentru un anumit partid", a precizat Dragnea.

Citește și: SONDAJUL care zguduie scena politică: USR a depăşit PNL

El a adăugat că fără acest acces există riscul ca o formaţiune politică să ajungă la o cotă mult mai mare decât în realitate. "Dacă noi nu avem acces acolo, cine ne garantează că - în AEP este tulburarea asta, o instituţie necondusă - acest sistem informatic nu-mi duce o formaţiune politică, USR de exemplu, la o cotă dintr-un sondaj pe care nu l-a crezut nimeni, adică a crescut mai mult decât Greuceanu", a punctat Dragnea.

Citește și: Noi incidente grave în complexul groazei: Mai mulţi oameni răniţi la Therme

Cât priveşte invitaţia făcută de premierul Dacian Cioloş partidelor, Dragnea a spus că aceasta a fost făcută în bătaie de joc. "Domnul premier Dacian Cioloş a făcut o invitaţie partidelor în bătaie de joc, în sensul că fiecare partid să trimită un om să stea în anticamera lui Tudorache ăsta, care e ministru de Interne. Păi ce, în birou la Tudorache se fraudează alegerile? Nu, premierul Dacian Cioloş să-i ceară ministrului de Interne ca pe partea lor de organizare lucrurile să fie în regulă", a afirmat Dragnea, conform Agerpres.

Citește și: Dacian Cioloş dă semnalul: 'A instituit frica, intoleranţa, duplicitate'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.