Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea continuă turneul național: A fost numit ambasador al turismului și a vizitat o fabrică

facebook.com/LiviuDragnea
Liviu Dragnea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a declarat, sâmbătă, că apreciază investiţiile efectuate în industria de componente pentru aeronave din judeţul Maramureş, industrie care poate fi conexată cu modernizarea şi extinderea aeroportului local.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a vizitat sâmbătă fabrica Universal Alloy Corporation - UAC, cu capital integral american, din comuna Dumbrăviţa, specializată în producerea de componente pentru aeronavele Boeing şi Airbus, după care s-a deplasat la Aeroportul Maramureş, scrie agerpres.ro.

Citește și: Fiica lui Adrian Enache și-a arătat sânii: Cum sunt după ce a fost tăiată de violator / FOTO

"Fabrica din comuna Dumbrăviţa este una dintre investiţiile importante în domeniu din judeţ. ( ...) Vor să se extindă aici, lângă aeroport. Au deja un plan, au nevoie de o facilitate, de o conexiune cu pista aeroportului, pentru că ei vor să transporte componentele, cu avioanele de tip Beluga, pentru Airbus şi este nevoie de această facilitate. Eu cred că Ministerul Mediului va da importanţă acestor solicitări, va fi mult mai flexibil şi se va mişca mult mai repede. Discutăm de o investiţie mare, strategică pentru zonă, dar şi pentru România", a afirmat Dragnea.

El a subliniat că, odată cu modernizarea şi extinderea Aeroportului internaţional Maramureş, se are în vedere şi modernizarea principalei căi rutiere dintre judeţele Satu Mare şi Maramureş, cât şi a unui drum comunal aflat în perimetrul comunei Dumbrăviţa, care asigură legătura cu UAC.

Citește și: VIDEO HOT Charlize Theron, GOALĂ cu soțul lui Penelope Cruz

"De asemenea, este importantă conexiunea rutieră din Baia Mare spre Petea (punct de frontieră cu Ungaria). Mai există un drum comunal pe care îl evită angajaţii fabricii, care pe anumite porţiuni riscă să se surpe. Proiectul primarului este depus la PNDL, iar Ministerul Dezvoltării va da importanţă acestui proiect şi abia aştept să se realizeze şi investiţia de aici de la aeroport şi să se finalizeze şi lucrările suplimentare. Cred că statul român nu poate sta indiferent şi nu poate lăsa această investiţie nefinalizată, investiţie strategică nu numai pentru Maramureş, ci pentru toată ţara. Suma nu este foarte mare pentru bugetul naţional şi bugetul Consiliului Judeţean Maramureş să fie direcţionat către obiectivele de interes local. (...) Spun că statul trebuie să se implice, pentru că acesta nu este un obiectiv local. Este un obiectiv de importanţă regională, dacă nu cel puţin naţională", a explicat preşedintele PSD.

Citește și: ȘOCANT O bătrână de 80 de ani a fost VIOLATĂ de cel care venise să-i cumpere țuica

El a adăugat că, fiind desemnat ambasador al turismului din Maramureş, s-a încărcat cu obligaţii suplimentare, însă apreciază la fel de mult toate zonele din ţară şi consideră că trebuie sprijinite şi încurajare meşteşugurile populare.

Citește și: Ucrainenii fac mișto de ruși după incidentul cu oile românești care au scufundat o navă rusească de război / VIDEO

"Fiind ales şi ambasador al turismului din Maramureş, am acum mai multe obligaţii decât aveam înainte şi iau în serios asta, voi face asta în fiecare judeţ, pentru că orice petec de pământ românesc, din punctul meu de vedere, trebuie promovat. Pentru că atât la şes, cât şi la munte, oriunde, în Dobrogea şi în Deltă, orice palmă de pământ e frumoasă. Oamenii sunt frumoşi, oamenii sunt calzi, locurile sunt frumoase. Cred, de asemenea, că trebuie să investim foarte mult în stimularea meşteşugurilor, pentru că nu ne permitem să riscăm ca oamenii în vârstă, doamnele în special care ştiu să confecţioneze costume naţionale, să dea la o parte şi acest talent. De asemenea, produsele româneşti trebuie promovate, pentru că sunt bune, curate, frumoase şi ieftine şi nici nu se compară cu produsele alimentare care vin din alte ţări care nu numai că nu au niciun gust, cred că sunt şi periculoase", a spus Liviu Dragnea.

Citește și: Ce a pățit mama denaturată care și-a supus fiica de 6 ani la orgii

Liderul PSD a fost însoţit de preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea, care este şi lider al organizaţiei judeţene a PSD, de secretarul executiv al PSD Maramureş, Dragoş Titea, şi deputatul social-democrat Gheorghe Şimon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.