Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea dă ORDIN pe legile justiției: 'Nu stăm cu legile după Comisia de la Veneția'

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea iccj

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a prezentat, miercuri, în Parlament, proiectul de modificare a legilor justiției. Problema numirii procurorilor de rang înalt trebuie să ajungă și în Comisia de la Veneția, proces care ar putea da peste cap calendarul dorit de liderii Coaliției pentru adoptarea legilor justiției.

Astfel, Comisia se reunește, ultima oară în acest an, la începutul lui decembrie, dar e foarte posibil ca cererile României să nu fie pe ordinea de zi. Următoarea reuniune a Comisiei va fi în martie, ceea ce ar duce la amânarea adoptării legilor justiției, dacă ele nu ar intra în Comisiei la întâlnirea din decembrie.

Citește și: EXCLUSIV! Dezvăluiri bombă la DNA! Mai mulţi politicieni – lideri în corzi! Ce spune SRI

Numai că șeful Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, dă ordin și vrea ca să nu se mai țină cont de opinia Comisiei și legile să fie adoptate în această sesiune.

”Noi vrem ca în această sesiune aceste legi să fie adoptate, cu precizarea că am văzut discuţii astăzi despre solicitarea de aviz de la Comisia de la Veneţia pentru această procedură. Pentru mine, nu mi se pare important. Noi ducem legile la capăt la adoptare. Ce spune Comisia de la Veneţia, că spune în decembrie, că spune în ianuarie, putem să facem după aia o completare la lege, dar nu stăm cu toate legile justiţiei aşteptate până când ne spune Comisia de la Veneţia că trebuie să numească X sau Y,”, a spus Liviu Dragnea, la Antena 3, miercuri seara.

Dragnea și-ar putea impune punctul de vedere dintr-un simplu motiv. El nu susține dorința ministrului Tudorel Toader, de modificare a modalității numirilor procurorilor de rang înalt, așa cum cere MCV, ci de rămânere la actuala procedură. În acest fel, nu va mai fi nevoie sesizarea Comisiei de la Veneția, dar ar însemna neluarea în considerare a cererilor MCV, ceea ce ar putea duce la monitorizarea, în continuarea, a României pe justiție.

Citește și: Legea a fost aprobată: Ce categorie de bugetari pot cere recalcularea pensiei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.