Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, DESFIINŢAT de Ana Blandiana: 'Minciuni gogonate, fără ruşine'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea

Protestele împotriva Guvernului Sorin Grindeanu au trecut la un alt nivel. Chiar dacă OUG 13 a fost abrogată, milioane de oameni au ieşit şi continuă să iasă în stradă pentru a cere demisia Executivului. Unul dintre cei mai contestaţi politicieni este şeful PSD, Liviu Dragnea. Ana Blandiana este unul dintre cei mai duri contestatari ai preşedintelui social democrat.

Citeşte şi: COD GALBEN emis în 14 judeţe: Avertismentul de ultimă oră al meteorologilor

"Am fost în multe dintre aceste zile acolo, dar mai important decât asta este faptul că le privesc din perspectiva cuiva care a stat 50 de zile în Piaţa Universităţii. Mi se pare extraordinar că mai ales în ultimele zile, în ultima săptămână, să zicem, a început să apară această conştiinţă a continuităţii protestelor de atunci, pentru că la urma urmei mi se pare şi normal, pentru că şi metodele folosite de ceilalţi seamănă leit, adică e ca şi cum n-ar fi trecut 27 de ani. Am observat că a apărut pe Internet o variantă a “imnului golanilor”, că a apărut o a doua Proclamaţie de la Timişoara, chiar dacă e mai puţin profesionistă, ca să zic aşa, dar conţine toate adevărurile necesare.

Citeşte şi: Procurorul Mircea Negulescu şi-a dat DEMISIA din magistratură

Mi se pare un imens câştig pe de o parte această trezire la conştiinţă a tinerei generaţii, este ca o trezire propriu-zisă, pentru că mie mi se părea o adevărată tragedie faptul că tinerii nu merg la vot de exemplu sau că nu le pasă. Deodată se vede că nu e adevărat, că le pasă şi că le va păsa. Pe de altă parte, este extraordinar ecoul internaţional din care câştigă nu numai protestul din Piaţa Victoriei, fenomenul Piaţa Victoriei, să-i zicem, cum era fenomenul Piaţa Universităţii, câştigă chiar România, câştigă poporul român, care este privit cu respect şi ca un popor, nu ca o populaţie. Vreau să vă spun sincer, ca un om care n-a fost niciodată de partea PDSR-ului, PSD-ului şi aşa mai departe, sper din toată inima că acest partid mare va folosi acest prilej pentru a se reforma, iar România în urma acestor proteste va câştiga un partid social-democrat adevărat.", a spus Ana Blandiana, conform rfi.ro.

Citește și: STUDIU Ce muzică preferă câinii: Nu doar muzică clasică

Şi asta nu e tot. Ana Blandiana e dezgustată de cei care spun că Piaţa ar fi manipulată. "Vreau să vă spun că în timpul Pieţei Universităţii, asta mi s-a părut culmea, cel puţin personal, pentru mine, am văzut o foaie de hârtie, un fel de manifest care fusese aruncat în Moldova şi care era semnat “Căpitanul”, probabil căpitanul legionarilor, presupun şi care spunea “Dragi prieteni, aveţi încredere în Doina Cornea, Ana Blandiana, Gabriel Liiceanu, ei sunt reprezentanţii mei, ei vorbesc în numele meu”. Era ceva de neînchipuit ce-a putut să le dea prin cap, să inventeze! Deci este acelaşi tip de manipulări grosiere. Ştiţi ce mi se pare mie extraordinar, adică mi se pare chiar una din marile descoperiri pe care le-am făcut în ultimele luni, pe parcursul acestei campanii electorale şi după victoria PSD-ului, faptul că în mod evident, aceşti oameni nu se gândesc atunci când vorbesc decât la proşti, nu le pasă ce cred despre ei oamenii care ar putea să înţeleagă că-s minciuni. Nu se gândesc decât la cei care pot să creadă aceste minciuni şi le fac cât mai gogonate, cât mai fără ruşine.

Citeşte şi: Donald Trump începe MAREA CURĂȚENIE: Serviciile Secrete din SUA vor fi MĂCELĂRITE

Personajul negativ central al tuturor acestor întâmplări este preşedintele PSD-ului, care nu poate fi dat jos decât de membrii PSD, ceea ce eu sunt absolut convinsă că se va întâmpla şi încă într-un timp relativ scurt, pentru că ţine de simţul de autoprotecţie, este clar că dacă acest lucru nu se va întâmpla, partidul va pierde din ce în ce mai mult. Pe de o parte, este clar că a cere demisia Guvernului înseamnă în cel mai bun caz a-l obliga pe Dragnea să numească un alt premier, un alt Guvern, ceea ce n-ar fi cu siguranţă o mare schimbare, dar ar fi o nouă erodare a acestei Puteri fără ruşine, pe care şi-a asumat-o un personaj de provincie.", a mai spus Ana Blandiana, conform sursei citate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.