Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea, dezamăgit la ÎCCJ: 'Am înțeles că nu avem acces la informații'

stiripesurse.ro / Florin Puşcaş
liviu dragnea

Președintele PSD Liviu Dragnea s-a arătat dezamăgit de decizia ÎCCJ, după ce magistrații i-au respins două cereri, și anume o expertiză informatică asupra sistemului ECRIS și sesizarea Curții Europene de Justiție.

„Ați fost prezenți acolo. Am vrut, când am început demersul, să am totuși motivarea hotărârii, așa cum mulți oameni din România își doresc asta, pentru că am vrut să merg la CEDO. Nu am putut, pentru că s-au depășit cele 6 luni de zile. După ce am făcut contestație la tribunal, imediat a apărut motivarea. Ulterior, am vrut cum vreau și acum să știu dacă toți cei care au adoptat decizia au participat la redactarea și conceperea acestei motivări. Am înțeles că nu avem acces la informații. Am înțeles, de asemenea, că termenele pot să le iau de la România Tv. Poate că ceea ce am prezentat a fost suficient. Aștept pronunțarea.”, a declarat Dragnea, la ieșirea de la ÎCCJ.

'Completul negru' de la ÎCCJ încă o LOVITURĂ pentru Liviu Dragnea

De asemenea, Liviu Dragnea a fost extrem de nemulțumit de procurorul DNA care a afirmat că un articol de lege invocat de apărarea lui Dragnea ar fi de fapt doar de recomandare.

„Eu am învățat așa: că legile trebuie respectate și eu am văzut un procuror DNA în fața instanței de la Înalta Curte spunând că un articol de lege este o recomandare în condițiile în care articolul este foarte clar și riguros. Dacă un procuror DNA spune că acel articol este de recomandare înseamnă că poate să nu fie respectat, asta înseamnă că sunt articole pe care unii procurori le consideră facultative și atunci noi avem dreptul să considerăm unele articole din codul penal sau de procedură penală ca fiind facultative?”, a precizat Liviu Dragnea.

Curtea Supremă a discutat astăzi contestația preşedintelui PSD la condamnarea de doi ani de închisoare cu suspendare primită în dosarul „Referendumul”. Liviu Dragnea a cerut anularea pedepsei invocând că motivarea deciziei definitive nu a fost semnată de judecătorii care au pronunţat-o. Doi dintre magistraţi, printre care şi fosta şefă a Curţii Supreme, Livia Stanciu, nu mai erau în posturi la momentul apariţiei motivării.

Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat verdictul în cazul contestației depuse de Liviu Dragnea în dosarul în care este condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Decizia finală va fi anunțată la data de 24 aprilie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.