Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea face prima mutare, după ce DNA i-a pus sechestru pe 127 de milioane de lei: Plângere împotriva DNA

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea DNA

Procurorii anticorupţie au instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de Liviu Dragnea şi de ceilalţi suspecţi din dosarul "Tel Drum", a anunţat, marţi, DNA. Măsurile au fost dispuse pentru recuperarea prejudiciului din dosar, estimat la peste 127 de milioane de lei.

Prin vocea avocatei sale, Maria Vasii, Liviu Dragnea a decis să depună plângere împotriva DNA. Asta, pentru că, a acuzat Vasii la Antena 3, că procurorul de caz, Alexandra Lăncrănjan, a vrut să-l umilească pe Dragnea, chemându-l la DNA, acolo unde zeci de protestatari i-au cerut demisia și i-au urat să intre în pușcărie.

Citește și: Procurorii DNA au luat o mare „PLASĂ”! De acest bun al lui Liviu Dragnea NU se pot atinge

”Am asistat la o prigoană împotriva lui Liviu Dragna. Am solicitat procurolului de caz să își asume acest comportament agresiv împotriva liderului PSD, deoarece Liviu Dragnea a răspuns solicitării Parchetului de a veni pentru un act procesual. Regretabil, în fața clădirii a fost întâmpinat cu violență de toate felurile, iar procurorul de caz făcea abstracție de acest eveniment. Vom face plângere în acest caz. Procurorul de caz a zis că nu îl interesează ce se întâmplă afară. Vom face din nou plângere, procurorul de caz nu era deloc preocupat să evalueze bunurile, se prevala de o decizie a ÎCCJ. E acuzat de grup infracțional organizat din 2001, în condițiile în care infracțiunea e prevăzută de lege abia în 2003. Cum poate să pună sechestru pe venitul de la Camera Deputaților, cum poate să considere că e sursă ilicită salariul? S-a încercat umilirea și discreditarea lui Liviu Dragnea. Contestăm măsura dispusă, a sechestrului, vom invoca toate nelegalitățile și vom recurge la o directivă europeană, chiar dacă legea internă e restrictivă. Am avut aprobarea să mergem miercuri dimineața, dar am primit telefon, luni seara, la ora 21, să doamna procuror nu poate miercuri și să mergem marți. Raportul întocmit de investigatorul OLAF va fi supus analizei în fața forurilor europene compotente. În acest sens s-au redactat deja cererile de chemare în judecată și pot să asigur că pentru toate aberațiile pe care le-ați aflat cu privire la Liviu Dragnea sunt false și se vor clarifica. Am asistat la un act de folosire a procedurilor judiciare într-un scop politic.”, a declarat Maria Vasii, avocata lui Liviu Dragnea.

Citește și: Liviu Dragnea reacționează! Ce ar urmări, de fapt, DNA prin sechestrul din dosarul Tel Drum .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.