Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea și cursa pentru președinție

dragnea costum popular

Nu puțini au fost cei care au speculat că liderul PSD, Liviu Dragnea, se află în plină campanie pentru prezidențiale. Purtând ie, învățând diverși pași de dans popular sau gustând cu poftă dintr-o roșie românească, Dragnea pare să se simtă ca un pește în apă în cadrul acestor acțiuni de PR.

Întrebat de jurnaliști dacă ia în calcul o candidatură la prezidențiale, liderul social-democraților s-a ferit să dea un răspuns ferm, argumentând că din experiența sa, oricine își face planul cu atât de mult timp înainte, va pierde alegerile. Însă, doar câteva secunde mai târziu, același Liviu Dragnea dezvăluie un astfel de plan pentru alegerile prezidențiale. Mai exact, președintele PSD susține că și-ar dori să încheie o alianță cu UDMR pentru 2019, ca electoratul maghiar să susțină candidatul social-democraților.

Chiar dacă nu dă bine să spui public că îți faci planuri pentru 2019, Liviu Dragnea demonstrează prin fapte că a intrat în linie dreaptă pentru această cursă. Mai întâi de toate, lucrează constant la propria imagine. Își creionează un profil de mediator, asemeni celui care l-a făcut câștigător în 2014 pe Klaus Iohannis.

În conflictul cu Victor Ponta, el a fost jumătatea rațională și a încercat tot timpul să îngroape săcurea războiului. Încearcă de asemenea să se distanțeze de manipulările ieftine folosite în timpul regimului Ponta. Dragnea arată că nu îl vede pe Iohannis nici străin, nici vândut străinilor, două lait motive folosite de social-democrați de-a lungul timpului, ba chiar îl complimentează ușor pe șeful statului despre care afirmă că gândește românește, dar că ar trebui să fie mai comunicativ și mai deschis.

Pe de altă parte, liderul PSD a avut grijă să-și netezească drumul în propriul partid. Văzută de mulți drept o posibilă candidată în 2019, Gabriela Firea s-a simțit/a fost nevoită să pună punct rapid speculațiilor, declarând că, în opinia ei, cel mai potrivit pentru funcția supremă în stat este chiar Liviu Dragnea.

Ironia sorții ar fi ca tocmai niște ambiții personale să îi facă pe cei din PSD să piardă următoarele alegeri prezidențiale. La fel cum s-a întâmplat în 2014 cu închisul secțiilor din diaspora, acțiune care nu a fost altceva decât o ambiție personală,la fel se poate întâmpla și peste doi ani. Văzându-și blocate visele de a ajunge premier, Dragnea mai are o singură șansă pentru desăvârșirea carierei sale politice și anume funcția de președinte.

Chiar dacă Gabriela Firea sau alt social-democrat vor sta mai bine în sondaje, chiar dacă are mai mulți scheleți în dulap decât media social-democraților, Dragnea va merge până în pânzele albe pentru a-și îndeplini ambiția personală. Iar în fața șefului PSD, Klaus Iohannis va avea o misiune mult mai ușoară decât dacă ar fi nevoit să se lupte cu actualul primar al Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.