Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea îi răspunde lui Călin Popescu Tăriceanu printr-o solicitare către Klaus Iohannis

stiripesurse.ro / Florin Puşcaş
liviu dragnea

Liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să ceară tuturor instituţiilor, care nu au atribuţii în acest sens, să nu se implice în campania electorală.

Întrebat cum comentează apelul făcut duminică de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care le-a cerut parlamentarilor "să refuze a se mai pronunţa în vreun fel până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA", Dragnea a spus, ironic, că el este "absolut convins că instituţiile de forţă ale statului nu se vor implica în campania electorală".

Citește și: Scandal SEXUAL de proporții. Un bărbat a pus mâna pe jurnalul soţiei care

"Am văzut declaraţia domnului Tăriceanu, îi înţeleg preocuparea, poate fi considerată justificată, dar eu îi transmit că nu are de ce să aibă motive de îngrijorare pentru că eu sunt absolut convins că instituţiile de forţă ale statului nu se vor implica în campania electorală, deci partidele o să fie lăsate să îşi prezinte programele, candidaţii să discute cu oamenii şi cetăţenii vor fi lăsaţi să voteze liberi şi în cunoştinţă de cauză. Mai mult decât atât, eu folosesc oportunitatea asta să îi solicit preşedintelui Iohannis să ceară tuturor instituţiilor să nu se implice în campania electorală - cele care nu trebuie să se implice în campania electorală. Ăsta este răspunsul (la apelul lui Tăriceanu - n.r.)", a declarat luni Liviu Dragnea.

În context, întrebat cum va răspunde PSD acestui apel el a spus: "PSD răspunde în general la apelurile preşedintelui, este un partid cât de cât disciplinat".

Citește și: Știai? Ce se întâmplă cu părțile intime ale femeii când face sex

Liderul PSD crede că parlamentarii partidului vor vota cererea de urmărire penală a deputatului Elenei Udrea. "Cred că da", a afirmat Dragnea.

Duminică, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a adresat un apel parlamentarilor "să refuze a se mai pronunţa în vreun fel până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA". "Dacă dosarele respective au aşteptat atâţia ani, înseamnă că nu este nicio urgenţă şi ele pot să mai aştepte ca viitorul Parlament să se pronunţe", a explicat Tăriceanu.

Citește și: Serena Williams îi dă vestea anului Simonei Halep: Anunțul făcut de jucătoare

Şeful Senatului a adăugat că nu se mai pot accepta "judecăţi cu măsură dublă". "Când DNA trimite la repezeală un dosar la Parlament, parlamentarii trebuie să se conformeze, pentru că altfel sunt certaţi de preşedintele Iohannis şi de alţi membri ai corului prezidenţial. Simultan, cei suspectaţi de DNA sunt supuşi unor presiuni de a demisiona. Dubla măsură s-a văzut limpede când procurorul-şef al DNA a fost acuzat de plagiat, dar corifeii cinstei şi codurilor de integritate s-au uitat în altă parte şi au uitat principiile valabile doar pentru ceilalţi", a completat Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Miranda Kerr a fost atacată în casa sa: Un bărbat a fost împușcat, unul a fost înjunghiat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.