Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea îi trasează directive lui Tudorel Toader: Trebuie să vină cu asta

Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea

Un pachet complet privind eventuala modificare a legilor justiţiei ar trebui să pornească de la Ministerul Justiţiei spre Parlament şi să conţină toate subiectele dezbătute în ultimele luni în spaţiul public din România, a declarat joi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, preşedinte al PSD.

Citește și: Ludovic Orban îi plânge soarta lui Tăriceanu: este MILOGUL de serviciu

Citește și: BOMBĂ pe scena politică: PNL s-ar putea alege cu DOSAR PENAL / SURSE presă


Întrebat despre ce ar trebui să fie vorba într-un pachet de legi privind eventuala modificare a legilor justiţiei, Dragnea a spus: "Despre toate subiectele dezbătute în ultimele luni în spaţiul public în România din domeniul justiţiei - legea răspunderii magistraţilor, legea graţierii, măsuri alternative, pentru că doar legea graţierii singură nu rezolvă problema din penitenciare. Şi aşteptăm cu mare interes şi cu mare speranţă de la Ministerul Justiţiei să vină cu acest pachet. Este un om din ce în ce mai aşteptat, domnul ministru". 

Potrivit liderului PSD, ministrul Justiţiei "trebuie să vină cu propuneri pentru tot pachetul de legi din acest domeniu". 

"Nu trebuie lăsată, în opinia mea, nicio temă care a fost dezbătută intens în ultimul an cel puţin fără să existe un punct de vedere şi propuneri de la Ministerul Justiţiei. Şi să ajungă în Parlament şi, în cadrul unei dezbateri serioase, transparente şi aşezate cu structurile asociative ale magistraţilor, cu alţi oameni care se pricep, cu specialişti de la Consiliul Europei, de la Comisia de la Veneţia şi alţii care vor să se implice, să finalizăm aceste discuţii. Dar cred că de acolo trebuie să plece - de la Ministerul Justiţiei. (...) Dacă nu va veni de la Ministerul Justiţiei, va izvorî din Parlament. Dar eu cred că va veni de acolo. (...) Aşa cred că e traseul corect, pentru că acolo totuşi e sediul unde sunt foarte mulţi specialişti şi este instituţia care poate colabora şi genera discuţii preliminare până să ajungă acest pachet în Parlament. (...) Parlamentul este locul unde se fac legile bune şi se îndreaptă legile proaste. Şi nu renunţ la asta", a declarat Liviu Dragnea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.