Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea îl sapă pe Dacian Cioloș: Ce a spus despre premier

dragnea ciolos

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a criticat vineri seara Cabinetul Cioloş, apreciind că actul de guvernare este unul 'foarte slab' şi afirmând că vinovat de acest lucru este premierul, deoarece el şi-a ales echipa de miniştri cu care lucrează.

"Este o neperformanţă serioasă. Vorbim, practic, de un act de guvernare foarte slab, o guvernare foarte proastă. Vorbim de o perioadă în care acest guvern s-a remarcat prin nişte expresii, prin nişte afirmaţii ale unor miniştri, cum n-a mai îndrăznit niciun ministru din România să le facă", a declarat liderul PSD la Antena 3.

Citește și: S-au călcat în picioare pentru a intra în McDonald’s‎: Imagini INCREDIBILE

Liviu Dragnea a apreciat că premierul este cel responsabil de modul în care se desfăşoară activitatea Guvernului, pentru că acesta este cel care îşi alege echipa de miniştri cu care lucrează.

"Noi putem spune că domnul Dacian Cioloş a fost un ministru bun, a fost un comisar european bun, dar, după părerea mea, pentru faptul că Guvernul are o prestaţie aşa proastă înseamnă că de vină este prim-ministrul pentru că singur şi-a ales miniştrii, el este cel care conduce echipa, cel puţin la vedere, şi asta înseamnă că funcţia de prim-ministru este grea pentru dumnealui", a arătat Liviu Dragnea.

Citește și: Iată cât de importantă e ora la care mănânci: Efectele sunt vitale

Solicitat să comenteze afirmaţia "conduce (...), cel puţin la vedere", preşedintele PSD a spus că "foarte multe voci din guvern" afirmă că ar exista "un guvern paralel".

"Sunt peste 200 de posturi la Cancelaria primului ministru. Foarte multe voci din guvern, inclusiv miniştri, secretari de stat, spun că, de fapt, cel care conduce în mod executiv, în mod efectiv, este şeful Cancelariei, domnul Dragoş Tudorache, dacă nu greşesc. Se vorbeşte din ministere, se pare că intenţia a fost să se dubleze ministerele la Cancelarie. Practic, oamenii vorbesc că există un guvern paralel şi există foarte multe flexiuni între Cancelaria primului ministru şi ministere, sunt dublate acţiunile, (...) este o lipsă de coerenţă care, până la urmă, se vede şi în actul de guvernare", a adăugat preşedintele PSD.

Citește și: REVOLUȚIE în medicină: A fost inventat lipiciul chirurgical

Dragnea a mai spus că a fost informat la telefon de premier despre recentele remanieri guvernamentale, fără să fie vorba de o consultare între cei doi, şi că şi-a exprimat nemulţumirea pentru că ministrul Agriculturii nu a fost schimbat din funcţie.

"Nemulţumirea a fost generată de două cauze. Una este fundamentală - a trecut o moţiune simplă împotriva dumnealui şi, în continuare, este în Guvern. Asta este o lipsă totală de respect a primului ministru faţă de Parlamentul care l-a învestit în funcţie. (...) A doua cauză este că în agricultură, în acest an, Ministerul Agriculturii a făcut foarte mult rău, în sensul că n-a acordat subvenţiile la timp - nici acum nu este finalizat procesul de acordare a subvenţiilor şi deja aproape se termină recoltarea la grâu. Pe fondurile europene din agricultură lucrurile sunt aproape blocate şi nu ştie nimeni când vor fi deblocate. Deci, anul 2016 poate fi un an compromis pentru agricultură, cu greutăţi foarte mari pentru fermieri", a punctat preşedintele PSD.

Citește și: Cea mai simplă metodă de curățare a ecranului telefonului: E naturală și la îndemână

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.